Kürtçe okulda dersbaşı

Kürtçe okulda dersbaşı
Güncelleme:

Kürtçe okulun mührü sökülüp dersbaşı yapıldı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde Pazartesi günü açıldıktan sonra valilik tarafından mühürlenen Kürtçe eğitim verilecek Berivan İlkokulu'nun kapısındaki mühür bugün sökülerek öğrencilere Kürtçe ders verilmeye devam edildi.

Cizre'de Pazartesi günü Nur Mahallesi'nde Kürtçe eğitim verilen ve 100 öğrencinin kayıt yaptırdığı Berivan İlkokulu yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törenle açıldı. İlk gün yapılan eğitimin ardından okul valilik kararıyla Salı sabah saatlerinde mühürlendi, tabelası söküldü.

Dün kapalı olan okul bu sabah saatlerinde kapasındaki mühür sökülerek yeniden eğitime açıldı. Üniformasıyla okula gelen öğrenciler sınıfları doldururken, kendilerine öğretmenleri tarafından kalem, defter, silgi dağıtıldı. Öğrencilere el becerilerini geliştirme dersi verilip, okul bahçesinde çeşitli oyunlar oynatıldı. Okul yetkilileri, eğitimlere bundan sonraki günlerde de devam edeceklerini söyledi.

MÜHÜR ARBEDESİ

Diyarbakır’da önceki gün açıldıktan sonra valilik tarafından mühürlenen ve dün DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt tarafından mühürü sökülen Kürtçe eğitim vermek isteyen okul, akşam saatlerinde tekrar mühürlendi.

Kürtçe okulda mühür arbedesi | Haber3 Video | Sitene Ekle

Okul önüne gelen polisler, çevrede sıkı güvenlik önlemi aldıktan sonra, mühürü yeniden okul kapısına astı. Bu sırada, mühürün kapıya asılmasını istemeyen bir grup ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, direnen gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Gaz ve sudan HDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş da etkilendi.