Kurtlar Vadisi Irak’ı ilk Başbakan izledi !

Kurtlar Vadisi Irak’ı ilk Başbakan izledi !

“Kurtlar Vadisi Irak” filminin ilk gösterimi Başbakan Erdoğan’a yapıldı !

Televizyonda 100 bölümlük dizi olarak yayınlanan, yayınlandığı her bölüm rayting rekorları kıran, kendi fanatiklerini yaratan Kurtlar Vadisi'nin beyazperde için çekilen “Kurtlar Vadisi Irak” filminin ilk gösterimi Başbakan Erdoğan'a yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, Erdoğan, 3 Şubat'ta vizyona girmesi beklenen filmi, 8 Ocak Pazar günü izledi.

7 Ocak akşamı İstanbul'da bir grup gazeteciyle Feriye Lokantası'ndaki akşam yemeğinde buluşan Başbakan Erdoğan, 9 Ocak Pazartesi günü öğleden sonra Ankara'ya gitti. Ancak Erdoğan'ın İstanbul programına gizli tutulan özel bir program ekleyerek Pazar günü “Kurtlar Vadisi Irak”ı filmin bazı çekimlerinin de yapıldığı Küçükyalı'daki stüdyoda izlediği belirtiliyor. İlk gösterim organizasyonunu ise filmin yapımcısı olan Pana Film'in ortakları arasında yer alan Hasan Kaçan'ın yaptığı ileri sürülüyor.

Başbakan'ın bir danışmanıyla birlikte izlediği filmi çok beğendiği, konu, senaryo, çekimler ve sanatçı seçimi açısından başarılı bulduğu da ileri sürülüyor.

10 milyon dolarlık film

Bütçesi 10 milyon dolar olan filmin hazırlıkları 6 ay sürdü, çekimler ise 35 iş gününde tamamlandı. Gaziantep'e giden film ekibi, çekimi Nizip ve Karkamış'da kurulan setlerde gerçekleştirdi. Nizip'in merkezine gerçeğe çok yakın bir görüntü sergileyen “Irak'ta bir pazaryeri” kuruldu. Irak'la ilgili politik ve savaş karşıtı bir film olarak yorumlanan Kurtlar Vadisi Irak'ta ABD'li askerlerin Türk askerlerinin başına çuval geçirmesi olayının ardından Polat Alemdar'ın Irak'a giderek Amerika'yla mücadele etmesi işleniyor.

Senaryosu Raci Şaşmaz ve Bahadır Özdener tarafından hazırlanan filmin başrolünde, dizide olduğu gibi Polat Alemdar'ı canlandıran Necati Şaşmaz oynuyor. Amerikalı oyuncuların da rol aldığı filmin kadrosunda Bilıy Zane, Ghassan Massoud, Gary Bussey, Dieogo Serrano, Tito Ortiz ve Spencer Garrett yer alıyor.

Vatan