Kürtlerin elindeki IŞİD'li esirler konuştu

Kürtlerin elindeki IŞİD'li esirler konuştu
Güncelleme:

CNN International muhabiri Watson, esirlerin 'pişman' göründüklerini ve IŞİD'e katılmayı 'hata' olarak kabul ettiklerini belirtiyor.

CNN International muhabiri Ivan Watson, Kürt güçlerinin esir aldığı IŞİD militanları ile görüştü. Görüşmede militanların yüzündeki pişmanlık dikkat çekti.

Irak Şam İslam Devleti militanları,Suriye'nin kuzeyinde Kürt güçleriyle savaşmaya devam ederken Cnn International muhabiri Ivan Watson, Kürt güçlerinin esir aldığı militanlarla konuştu. Militanların ortak hissi pişmanlık.

TEK TEK GETİRİLDİLER

Kürt gardiyanlar, esir aldıkları 3 gardiyanı Watson'ın yanına tek tek getiriyor. Watson görüşmeyi bir odada gerçekleştiriyor. Bunun nedeni ise militanların kaldığı hücrelerin görüntülenmesi yasak.

GÖZLERİ KAMAŞIYOR

Odaya getirlen militanların uzun süredir karanlıkta kaldığı belli oluyor. Öyle ki ışıklardan gözleri kamaşıyor.

"AİLEMİ KORUMAK İÇİN GİRDİM"

Süleyman isimli militan örgüte ailesini korumak için girdiğini ve buna mecbur kaldığını ifade ediyor. Cizre kantonuna yapılan intihar saldırısını düzenleyen hücrede olduğunu söyleyen militan bu saldırı için 3600 dolaraldığını belirtiyor ve saldırıda yeğenin de öldüğünü ifade ediyor. Süleyman, "İslam ve adalet için savaştıklarını söylediler bizi kandırdılar. Fakirliğimizden yararlandılar." dedi.

a-(2)-003.jpg
HENÜZ 19 YAŞINDA VE...

Diğe militanın ismi ise Kerim ve henüz 19 yaşında. 1 yıla aşkın bir süredir IŞİD saflarında savaşmış ve 3 kez karnından yaralanmış. Savaşa giderken uyuşturucu verildiğini söylüyor.

"Bize hap veriyorlar. Bu haplarla savaşa gittiğiniz de ölüm ve yaşam umrunuzda olmuyor." ifadelerini kullanan Kerim çoğu savaşçının yabancı olduğuna dikkat çekiyor. Yerel aksan ile arapça konuşanın az olduğunu söylüyor.

a-(1)-003.jpg

"İŞKENCELİ ÖLÜM"

3. militan ise Cabbar ve eski bir ilkokul öğretmeni, 2 çocuk babası. Cabbar'da bombalı araç saldırısı gerçekleştiren isimlerden biri. CNN muhabiri Watson "IŞİD beni yakalarsa ne yapar." diye soruyor. Cabbar buna "İşkenceli bir ölüm. Kafanızı veya ellerinizi kesebilirler" cevabı veriyor. Watson bu cevap karşısında sessizleşiyor.