Kuş cennetini bu yüzden yakmışlar !

Kuş cennetini bu yüzden yakmışlar !

Samsun'da Kızılırmak Deltası'nda balıkçıların avlanmak için kuş cennetinde yangın çıkardığı ortaya çıktı.

Samsun'un Kızılırmak Deltası'nda balıkçıların, balık avlamak için kuş cennetindeki sazlıklarda yangın çıkardıkları ve çok sayıda canlılın diri diri yanmasına neden oldukları ortaya çıktı. Olayı öğrenen Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bölgede her türlü avcılığı yasakladı.

Türkiye'nin en büyük sulak alanlarından Samsun Kızılırmak Kuş Cenneti'nin sazlıklarında 3 gün önce çıkan yangının nedeni tespit edildi. Yangını göllerde ağ kuran balıkçıların, alevlerden kaçan balıkların ağa takılmalarını sağlamak için çıkarttıkları belirlendi. Yolu olmadığı için acil müdahalenin yapılamadığı olayın ardından incelemelerde bulunan Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bölgenin tamamını her türlü avcılığa kapattıklarını açıkladı.

Su ürünleri kooperatifi binası çatısına çıkarak dürbünle gözlem yapan Vali Şahin ile Başkan Yılmaz, yangınla ilgili yetkililerden ayrıntılı bilgi aldı. İnceleme sırasında araçla ulaşımın olmadığı bölgede çeşitli büyüklükte yapılar da gören heyet, bu yapıların yıkılmasını da kararlaştırdı.

BAŞKAN YILMAZ: İNSANLIK DIŞI

Yangınla ilgili değerlendirme yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Yangında sadece doğa ve hayvan severlerin değil, insan olan hiç kimsenin kabul edemeyeceği ölçekte trajedi yaşandığını söyledi. Başkan Yılmaz şöyle konuştu:

"Karşı sahile ulaşımın olmaması sebebiyle gerekli ekipmanlarla müdahale mümkün olmadı. Çaresiz kaldığımız olay sırasında kayıt altına alınan görüntüler, yüreklerimizi dağladı. Yangın esnasında en trajik olay, orada yaban hayatıyla ilgili sürüngenlerin, kanatlıların ve sulak alandaki hayvanların yanarken seslerinin duyulmasıydı. Böylesine insanlık dışı bir olayın sebebi ise adeta kanımızı dondurdu. Orada amatörce faaliyet gösteren balıkçıların, göl kenarına attıkları ağlara kara tarafından sazlık alanda yangın çıkararak avlamayı hedefledikleri, balıkların yangından kaçarak ağa takılmalarını sağlamak için bir avlanma tekniği olarak kullandıklarını öğrendik. Biz hayvanların sağlığı ile ilgili bu kadar hassasiyet içerisindeyken, insanların kamışları yakarak hayvanların canlı canlı yakılıp avcılık yapmalarına bir daha fırsat vermeyeceğiz."

VALİ: ASLA AVLANMA YAPILMAYACAK

Vali Yusuf Ziya Yılmaz da, "Bundan böyle ava yasak olan bölgelerde asla avlanma yapılmayacak. Bu konuda kararlıyız. Ruhsatsız binalar yıkılacak. Yangının olduğu bölgede avcıların yaptığı kulübeler sökülüp atılacak. Güvenlik birimlerimiz bölgeyi sürekli tarayıp kontrol altında tutacak" dedi.

Kuş cennetini bu yüzden yakmışlar !

[PAGE]

Kuş cennetini bu yüzden yakmışlar !

[PAGE]

Kuş cennetini bu yüzden yakmışlar !

[PAGE]

Kuş cennetini bu yüzden yakmışlar !