Kuşadası’nda Sivrinek Ve Haşere İle Mücadele Çalışmaları

Kuşadası’nda Sivrinek Ve Haşere İle Mücadele Çalışmaları

Kuşadası Belediyesi ekipleri Kuşadası genelinde sivrisinek ve haşere mücadelesine başladı. Kuşadası’nda yaşayanlar ile yaz aylarında tatillerini geçirmek üzere Kuşadası’na gelenlerin sağlığını tehdit...

Kuşadası Belediyesi ekipleri Kuşadası genelinde sivrisinek ve haşere mücadelesine başladı. Kuşadası’nda yaşayanlar ile yaz aylarında tatillerini geçirmek üzere Kuşadası’na gelenlerin sağlığını tehdit eden her türlü haşereye karşı mücadeleyi, Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde bir ekip yapacak. Sadece haşere mücadelesi yapacak olan 20 personel ile beş araç çalışmalarına başladı. İlçe sınırları içerisindeki tüm mahallelerde aynı anda başlayan ilaçlama çalışmaları çerçevesinde cadde, sokak ve açık alanlar, durgun sular, rögar kapakları, dere kenarları gibi haşere üremesine uygun ortamlarda periyodik ilaçlamalar yapılacak. Sistemli mücadelenin yanı sıra vatandaşlardan gelecek olan şikayetler doğrultusunda, yerinde kontroller değerlendirilecek.

Varlıklarıyla insanları rahatsız eden, halk sağlığını tehdit eden sinek, sivrisinek, kene, kemirgen gibi haşerelerin mücadelesinin kesintisiz süreceğini söyleyen Belediye Başkanı Özer Kayalı, “Geçtiğimiz yıl larva döneminde yapılması gereken ilaçlama seçim atmosferinde atlanmış, bu yüzden vatandaşlarımızdan yoğun bir şikayet almıştık. Bu yıl ise mücadeleyi olması gereken dönemde başlattık. Özel ekipler ilçe sınırları içerisinde haşerelerin üremesine zemin hazırlayacak her yeri, cadde, sokak ve açık alanlar, durgun sular, rögar kapakları, dere kenarlarını ilaçlayacak. Sivrisineklerin kışladığı kanalizasyon sistemleri ve binaların bodrum katları için Kanal içi ilaçlama aksamları, termal sisleme cihazı kullanılacak. Sivrisinek üreme alanları mücadele kesintisiz sürecek. Mayıs ayından başlayarak Eylül ayına kadar Kene mücadelesi için ayrıca bir ilaçlama yapılacak. Diğer yandan kemirgen ilaçlaması da yapılacak. Bu çalışmalarımızda ekiplerimiz, vatandaşlar ile evcil hayvanlar başta olmak üzere diğer canlıların sağlığına dikkat edecek” dedi.