Kütahya Lisesi Müzesi Tarihe Işık Tutuyor

Kütahya Lisesi Müzesi Tarihe Işık Tutuyor

1884 yılında Mutasarrıf Tevfik Paşa zamanında yapımına başlanan Kütahya'nın ilk lisesi olan Kütahya Lisesi, bünyesinde oluşturduğu müze ile tarihe ışık tutuyor.

- 1884 yılında Mutasarrıf Tevfik Paşa zamanında yapımına başlanan Kütahya'nın ilk lisesi olan Kütahya Lisesi, bünyesinde oluşturduğu müze ile tarihe ışık tutuyor.

Kütahya Lisesi ana bina içerisinde yer alan müzede hem okulun tarihi geçmişini, hem de geçmiş yıllardaki eğitim ve öğretimin nasıl yapıldığına ilişkin bilgiler veriliyor.

Müze içerisinde eski yıllarda kullanılan ders araç gereçleri, öğrenci kayıt defterleri, Atatürk'ün Kütahya Lisesi'nde öğretmenlere yaptığı hitabın çini panosu, okulun geçmiş yıllarda kazandığı kupalar, müzik derslerinde kullanılan piyano, eski yıllara ait okulun, idarecilerin, öğretmenlerin ve öğrencilerin fotoğrafları, okul kütüphanesinde yer alan eski kitaplar yer alıyor.

Kütahya Lisesi Müdürü Uğur Mehmet Yücel, kuruluşundan bu güne kadar binlerce öğrenciyi mezun eden lise aralarında milletvekili, profesör, doktor, asker, sanatçı ve farklı meslekten birçok öğrenciyi yetiştirmenin de haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Yücel, "Cumhuriyetin ilanından sonra, Mustafa Kemal Atütürk, şehrimize üçüncü kez geliş tarihi olan 24 Mart 1923'te Kütahya Lisesi'ni ziyaret etmiş, öğretmen ve öğrenciler ile öğretmenler odasında sohbet etti. Bilindiği gibi, Atatürk, Türk eğitim tarihimiz açısından önemli bir yeri olan 'öğretmenlere hitabı'nı burada söyledi. Kütahya Lisesi, Osmanlı’dan Cumhuriyet'e bölgenin ve ülkenin en saygın eğitim kurumu olmuş sadece ilimize değil tüm bölgeye ve ülkeye ışık saçmış önemli bir irfan yuvası olmayı bir ilke olarak benimsemiş durumdadır" ifadelerini kullandı.

Kütahya Lisesi Müdür Yardımcısı İsmet Ersoy, halkın müzeyi hafta için her gün ziyaret edebileceklerini bildirdi.(EFE)

KÜTAHYA LİSESİ MÜZESİ TARİHE IŞIK TUTUYOR

KÜTAHYA LİSESİ MÜZESİ TARİHE IŞIK TUTUYOR

KÜTAHYA LİSESİ MÜZESİ TARİHE IŞIK TUTUYOR