KÜTAHYA'DA DEPREM !

KÜTAHYA'DA DEPREM !

Marmara ve Ege bölgeleri, Kütahya'daki depremle sallandı.. 2 kişi öldü, 1'i ağır 122 kişi yaralandı !

Kütahya'da 5.9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem, Kütahya merkezine 77 km. uzaklıkta (Simav ilçesine yakın) yaşandı.

5.9'luk depremin ardından 3.8 ve 4.6'lık iki ayrı sarsıntı daha yaşandı.

Sabah saatlerinde alınan bilgiye göre depremde 2 kişi öldü, 1'i ağır 122 kişi de yaralandı.

Sarsıntı, Marmara ve Ege bölgesinde bir çok şehirden hissedildi. İstanbul, Yalova, Tekirdağ, Bursa ve Eskişehir depremi hisseden şehirler arasındaydı. Gelen haberlere göre deprem, İzmir ve Denizli'den de hissedildi.

Depremin hissedildiği il ve ilçelerde vatandaşlar, evlerini terk ederek sokağa çıktı.
 

1.20110520093656.jpg

* Diğer fotoğraflar için tıklayın...

İZMİR SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Simav merkezli deprem İzmir'de de hissedildi. Yaklaşık 10-15 saniye hissedilen deprem sonrası sokaklarda korku dolu dakikalar yaşadığı belirtiliyor.

DEPREM RİSKLİ EVLERE GİRMEYİN

Uzmanlar, Simav'daki depremin ana deprem olabileceği ancak artçıların devam edebileceği konusunda uyarıyor. Bölgedeki yapıların depreme dayanıklı olmadığını vurgulayan uzmanlar, uygun yapıda olmayan binalara girilmemesi ve geceyi emniyetli bölgelerde geçirmelerini istedi.

2.20110520093712.jpg

İSVİÇRE: 6.3 ŞİDDETİNDE

Isvicre deprem enstitusu Kutahya'daki depremin buyuklugunu 6.3 olarak duyuruyor..

Bu arada, ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumunun internet sitesindeki verilere göre, Türkiye'nin batı kesiminde meydana gelen depremin merkez üssünün, Kütahya'ya 77, Bursa'ya 121 ve Balıkesir'e 123 kilometre mesafede olduğu belirtildi.

4 KİŞİ ÖLDÜ !

Simav’da bazı binalar ağır hasar gördü, Dumlupınar Üniversitesi’nin bir binası yıkıldı. Simav’da enkaz altında kalan Hüseyin Oran (18) ile kalp krizi geçiren bir kişi öldü, 45 kişi yaralandı. Kütahya’-nın Hisarcık ilçesinde Halil Yıldız (48) kalp krizi geçirerek can verdi. Bursa’nın İnegöl ilçesinde de camdan atlayan Müyesser Pehlivan (75) öldü. Çevre illerden Simav’a Sivil Savunma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kütahya’da Eti Gümüş’e ait bir süre önce göçük yaşanan siyanür barajını depremin etkileyip etkilemediğini belirlemek için Ankara’dan bir ekip gönderildi.

3.20110520093723.jpg

"KANDİLLİ" ÇÖKTÜ !

Her depremde olduğu gibi bu kez de Kandilli Rasathanesi'nin internet sitesi ziyaretçilerin yoğun ilgisine dayanamadı.. Site, depremden bir kaç saniye sonra çöktü ve uzunca bir süre yayına geçemedi.

FAY KIRILDI !

Uzmanlardan alınan bilgilere göre bu akşam yaşanan depreme Gediz-Simav arasında kırılan fay neden oldu. Deprem uzmaniı Şener Üşümezsoy, "bundan sonraki artçılar daha fazla sallamaz" dedi.

4.20110520093734.jpg

ARTÇI SARSINTILARIN EN BÜYÜĞÜ 4.6 ŞİDDETİNDE

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'ne göre saat 22.03'ten itibaren çok sayıda deprem meydana geldi. Artçı sarsıntıların en büyüğü 4.6 şiddetinde. Deprem sonrası yaklaşık 40 artçının yaşandığı Simav'da telefonların çalışmadığı, elektriklerin de kesilk olduğu belirtiliyor.

SİYANÜR HAVUZUNUN DURUMU MERAK KONUSU

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumunun internet sitesindeki verilere göre, Türkiye'nin batı kesiminde meydana gelen depremin merkez üssünün, Kütahya'ya 77, Bursa'ya 121 ve Balıkesir'e 123 kilometre mesafede olduğu belirtildi. Depremin büyüklüğü 6 olarak verildi.

TÜRK KIZILAYI BÖLGEYE EKİP GÖNDERİYOR

Türk Kızılayı, Afet Yönetimi Müdürlüğü yetkilileri, Merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi olarak açıklanan depremin ardından kendilerine can kaybı konusunda bir bilgi ulaşmadığını ve bölgeye en kısa zamanda ekipler gönderileceğini bildirdi.

Yetkililer, Kütahya'nın Gediz ilçesinde bina yıkıntısı olduğu bilgisine ulaşıldığını belirtti. Panik ve korkudan kaynaklı birkaç yaralanma vakası olduğunu ifade eden yetkililer, bölgeye yardım götürmek için hazırlıklara başlandığını ve en kısa sürede ekiplerin yola çıkacağını kaydetti.

İSTANBUL'DA DEPREM PANİĞİ

5.9 büyüklüğündeki deprem, Marmara Bölgesi'nde de hissedildi. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar, saat 23.16'de meydana gelen depremin ardından adeta evlerinden kaçıp sokaklara çıktı. Vatandaşlar, depremin şiddetiyle evlerinde oldukça fazla sallandıklarını belirterek, çok korktuklarını söyledi.

BURSA'DA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Merkez üssü Kütahya'nın Simav İlçesi olan Richter ölçeğine göre 5.9 büyüklüğündeki deprem, Marmara bölgesinde olduğu gibi Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde de paniğe neden oldu. İstanbul'dan yakınlarını ziyaret için İnegöl'e giden Müyesser Pehlivan misafir olarak kaldığı evde sarsıntı ile birlikte fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Müyesser Pehlivan, kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Bursa kent merkezinde ise balkondan atlayan, kaçarken düşen ve sinir krizine giren 15 kişi hastanelerde tedaviye alındı.

Deprem sonrası Bursa Valiliği, depremin merkez üssü olan Simav’a, ambulans ve sivil savunma ekiplerini gönderdi.

BURSA'DA 1 KİŞİ 1 KATTAN ATLADI

Simav'da meydana gelen deprem, Bursa, Yalova ve Balıkesir’in Bandırma, Gönen, Erdek, Manyas ve Susurluk ilçelerinde hissedildi. Korku ve paniğe kapılan halk, sokaklara çıktı. Telefon hatları kesildi. Yetkililer ilk belirlemelere göre Bursa’da korkuya kapılan bir kişinin 1. kattaki evden atladı ve hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

Deprem sonrası Bursa Valiliği, depremin merkez üssü olan Simav’a, ambulans ve sivil savunma ekiplerini gönderdi.

İZMİR VALİSİ KIRAÇ: BİZE İLETİLEN CAN VE MAL KAYBI BİLGİSİ YOK

İzmir Valisi Cahit Kıraç, merkez üssü Simav olan 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İzmir'de can ve mal kaybı bilgisi iletilmediğini söyledi.

Deprem nedeniyle İzmir'de halkın bir kısmının panik yaşayarak evlerinden çıktığı ve parklarda bir süre bekledikten sonra evlerine girdiği görüldü.

EDİRNE VALİSİ SÖZER:ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM YOK

Edirne Valisi Gökhan Sözer, Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem ile ilgili, “Edirne'de endişe edilecek bir durum yok” dedi.
Vali Sözer, yaptığı açıklamada, Simav'da meydana gelen depremin, Edirne'de de hissedildiğini söyledi.

Depremi kendisinin hissetmediğini, ancak başta merkez ilçe olmak üzere Keşan, İpsala'da da hissedildiğini öğrendiğini ifade eden Sözer, “Edirne'de endişe edilecek bir durum yok. Vatandaşlarımız rahat olsunlar” dedi.

Bu arada depremi hisseden bazı vatandaşlar oturdukları binaları, apartmanları terk ederek boş alanlarda beklemeye başladı.

YALOVA'DA VATANDAŞLAR SOKAKLARDA

Bu arada, depremin hissedildiği Yalova'da da vatandaşlar evlerini terk ederek sokak ve caddelere çıktı.17 Ağustos 1999 tarihindeki Marmara Depremi'ni de yaşayan Yalova'da hissedilen sarsıntı nedeniyle paniğe kapılan bazı vatandaşlar sokaklarda bekliyor.

Yetkililerden edindiği bilgiye göre, deprem nedeniyle Yalova'da herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.

KOCAELİ’NDE DEPREM KORKUSU

Kütahya’da meydana gelen deprem Kocaeli’nde de korku ve paniğe neden oldu. Sarsıntının ardından halk, evlerinden çıkıp battaniyelerle sokakta ve otomobillerinde bekledi. Bazıları ise korku nedeniyle kısa süreli panik yaşadı. Deprem korkusunu yaşayanları yakınları sakinleştirdi.

ÇANAKKALE'DE HERHANGİ BİR OLUMSUZLUk YOK

Deprem sırasında Çanakkale'de herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı bildirildi.Özellikle yüksek binalarda şiddetli şekilde hissedilen sarsıntının ardından vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

Çanakkale Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, telsiz anonsuyla ekipleri vatandaşlara yardımcı olmaları konusunda uyardı.

Telsiz anonslarıyla ilçe merkezlerinden son duruma ilişkin bilgi alındı. Anonslarda, il genelinde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediği belirtildi.
Vatandaşların bir kısmı bir süre sonra evlerine girerken, bazıları ise dışarıda bekledi.

İŞTE İNSANLARI SOKAĞA DÖKEN DEPREMİN ARDINDAN OBJEKTİFLERE YANSIYAN KARELER...
Diğer sayfalarda...


Kütahya'da deprem fotoğrafları

[PAGE]

Kütahya'da deprem fotoğrafları

[PAGE]

Kütahya'da deprem fotoğrafları

[PAGE]

Kütahya'da deprem fotoğrafları

[PAGE]

Kütahya'da deprem fotoğrafları

[PAGE]

Kütahya'da deprem fotoğrafları

[PAGE]

Kütahya'da deprem fotoğrafları

[PAGE]

Kütahya'da deprem fotoğrafları

[PAGE]

Kütahya'da deprem fotoğrafları

[PAGE]

Kütahya'da deprem fotoğrafları

[PAGE]

Kütahya'da deprem fotoğrafları

[PAGE]

Kütahya'da deprem fotoğrafları

[PAGE]

Kütahya'da deprem fotoğrafları

DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...