Kütahyada Deprem Sonrası İçin Afet Plan Tatbikatı

Kütahyada Deprem Sonrası İçin Afet Plan Tatbikatı

- KÜTAHYA'da Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından 'Afet Plan Tatbikatı' yapıldı. Tatbikat gereği raydan çıkan bir trenin vagonundaki yaralılara müdahalede bulunuldu, hasar gören hastane binasından hastalar tahliye edildi.Kütahya, Eskişehir,...

- KÜTAHYA'da Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından 'Afet Plan Tatbikatı' yapıldı. Tatbikat gereği raydan çıkan bir trenin vagonundaki yaralılara müdahalede bulunuldu, hasar gören hastane binasından hastalar tahliye edildi.


Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Bilecik illerinin bağlı olduğu UMKE 15'inci Bölge Koordinatörlüğü, Kütahya'da olası bir deprem ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili tatbikat düzenledi. Tatbikat gereği Kütahya'da meydana gelen depremde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasında hasar oluştu, bir yolcu treni raydan çıktı devrilen vagonlarda 38 kişi yaralandı.


Temsili deprem felaketinin ardından UMKE ve 112 acil sağlık ekiplerinin bir kısmı raydan çıkan trenin bulunduğu yere, bir kısmı da hasar gören hastaneye sevk edildi. Ekipler hastanedekilerin tahliyesini yapıp bu hastaları 30 Ağustos Stadyumu'nda kurulan çadırlara sevk etti.


Raydan çıkan trenin bulunduğu yere ulaşan ekipler de devrilen vagonlarda yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Temsili yaralılar daha sonra ambulanslarla stadyumdaki çadırlara götürülerek burada tedavi altına alındı.


UMKE 15'inci Bölge Koordinatörü Dr.Cem Güre tatbikata Kütahya UMKE'den 30 personel, Eskişehir UMKE'den 5 personel, Kütahya AFAD'dan iki ekip, Kütahya İtfaiye ekipleri ve 10 adet 112 ambulansı ile çok sayıda sağlık personeli ile sağlık meslek lisesi öğrencisinin ktıldığını belirterek, "Tatbikatın amacı olası bir deprem veya doğal afette koordineli şekilde çalışmaktır" dedi.


FOTOĞRAFLI

KÜTAHYA'DA DEPREM SONRASI İÇİN 'AFET PLAN TATBİKATI'

KÜTAHYA'DA DEPREM SONRASI İÇİN 'AFET PLAN TATBİKATI'

KÜTAHYA'DA DEPREM SONRASI İÇİN 'AFET PLAN TATBİKATI'