Kütüphanelerin ve yazının zamanda yolculuğu panelde anlatıldı

Kütüphanelerin ve yazının zamanda yolculuğu panelde anlatıldı

Kitapların büyülü dünyasına girmenin yolu kütüphanelerden geçiyor. Beylikdüzü Belediyesi de bu sebeple 51. Kütüphane Haftası’nda düzenlediği “Kil Tabletlerden E-Kitaplara” paneliyle gençlere kütüphaneyi ve yazının tarihi anlattı.

İnsanlık tam 5 bin yıldır yazı yazıyor. İlk olarak mağaralarda karşılaşılan yazı örnekleri daha sonra yüzyıllar içerisinde uğradığı değişimlerle kendini papiruslarda, kil, ahşap tablet gibi materyaller üzerinde gösteriyor. Yazıyı ve böylece oluşan kütüphane kültürünü işin uzmanları ilçedeki ortaokulların katılımıyla gerçekleşen “Kil Tabletlerden E-Kitaplara” panelinde paylaştı.

Değişen Teknoloji ve Sözcükler Anlatıldı

Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kütüphanesi Büro Sorumlusu Hilal Çuhadar moderatörlüğünde panele katılan İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Konya, Hiper Kitap Veri Tabanı Sorumlusu Melike Akman ve Yazar Fatih Erdoğan, deneyimlerini ve günden güne değişen teknolojiyle kat edilen yolları, sözcüklerin dünyasını anlattı.

Öğrencilerle İnteraktif Olarak Bilgiler Paylaşıldı

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan ve onlara soru yönelten Konya, “Sadece aldığınız eğitim sizlere ileride yetmeyecek. Bilgi teknolojileri her gün değişiyor, sizler kendinizi sürekli yenilemek zorundasınız” diye konuştu. Hikaye yazmanın hayal dünyasını geniş tutmakla ilintili olduğunu anlatmak için öğrencilerle hikaye geliştiren Yazar Erdoğan ise “Sözcüklerin arkasında dünyalar vardır. Bir kavram akılda bir sürü sözcük canladırır” dedi.