Kuyruğun sonu gözükmüyor !

Kuyruğun sonu gözükmüyor !

Gümrük kapılarında oluşan TIR kuyruğu, TIR şoförlerini isyan ettirdi.

Avrupa'ya açılan Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 8, Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda ise 5 kilometre tır kuyruğu oluştu.

Alınan bilgiye göre, Bulgaristan Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı'nın yoğunluğa yeterli şekilde cevap verememesi nedeniyle kapılarda yoğunluk meydana geldi.

1226217_620x410.jpg

İhracat mallarını yurt dışına götürmek isteyen tır şoförleri, Kapıkule'deki 8, Hamzabeyli'deki 5 kilometrelik tır kuyruğunun erimesini bekliyor.

Tır şoförlerinden Abdülkadir Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir'de yüklediği malı Almanya'ya götüreceğini söyledi.

1226217_2f108eba448b59dc69d7627296d06338.jpg

Şoförlerin kuyruk çilesinin devam ettiğini ifade eden Can, "Bulgar kapısı çalışmayınca Türkiye'de bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Sınır kapılarında kuyruklar oluşuyor. Sorun Bulgar kapısından kaynaklanıyor. Yavaş çalışıyorlar. Sabah 07.00'de kuyruğa girdim yarına ancak erir. Hafta sonları böyle oluyor. Kapıdan 25-30 saatte geçebiliyoruz." diye konuştu.

Mustafa Tekin ise her hafta sonu aynı manzarayla karşılaştıklarını belirtti. Kuyruğun Bulgaristan sınır kapısından kaynaklandığını aktaran Tekin, şunları kaydetti:

"Suriyeliler ve mülteciler olduğu için sıkı güvenlik kontrolü yaptıklarını söylüyorlar ama bu keyfiyet. Yıllardan beri aynı. Onlar olmadan önce de aynı sıkıntılar devam ediyordu. Biz bu çileyi yıllardır çekiyoruz. Hafta içinde normal şekilde geçiliyor genellikle hafta sonları kuyruk oluşuyor. Bulgaristan sınır kapılarına bir çözüm bulunması gerekiyor. Bizim gümrüğümüzde bir sıkıntı yok, işlemlerimiz yapılıyor ama tırlar Bulgar sınır kapısına giremeyince mecburen bekliyor."