Kuyumcular da şaşkın !

Kuyumcular da şaşkın !
Güncelleme:

Altının 3 günde 5 lira değer kazanması kuyumcuları da şaşırttı.

Altın 3 günde 5 lira değer kazandı. Balıkesir Kuyumcular Derneği Başkanı Günsay, "Dün piyasalar dağıldı. Esnaf da şaşırdı. Elimizdeki altını satsak mı, müşteriden alsak mı bilemedik" dedi.

Günsay, altının geçen hafta oldukça  sakin bir seyir izlediğini belirterek, 12 Aralık akşamında gramının 89 liradan  kapandığını ifade etti.

Altının, haftaya aynı fiyatla başladığını ve 15 Aralık'ta öğleden  sonra artışa geçtiğini vurgulayan Günsay, şunları kaydetti:

Özellikle dün dolar ve avrodaki dalgalanmalar, rekorların kırılması altını da etkiledi. Dolar yükseldi, ons fiyatı arttı, altın da yükselişe geçti.  Dün bir ara gramı 94,5 lirayı gördü. Sonra tekrar inişe geçti ve günü 91,3  liradan kapattı. bugün 91 lira seviyelerinde bulunuyor. 15 Aralık'ta 150 lira  olan çeyrek altının satış fiyatı, piyasalardaki hareketliliğin etkisiyle 155  liraya çıktı. 3 günde 5 liralık artış çok önemli. Uluslararası piyasalar, birçok  ülkede bu şekilde etkili oldu."

Piyasalar dağıldı

AA muhabirine yaptığı açıklamada Günsay, Merkez Bankasının müdahalesi sonucu altının sakinliğe  büründüğünü anlattı.

Şu anda piyasada şaşkınlığın hakim olduğunu dile getiren Günsay, "Dün  piyasalar dağıldı desek yeridir. Esnaf da şaşırdı. Elimizdeki altını satsak mı,  müşteriden alsak mı bilemedik. Vatandaş zaten hiçbir harekette bulunmadı. Dünü  oldukça sessiz geçirdik. Ne alan oldu ne de satan. Bugün alışveriş biraz daha  normale döner" diye konuştu.