Lara Kolejinde en güzel hücre modeli yarışması yapıldı

Lara Kolejinde en güzel hücre modeli yarışması yapıldı

Nevşehir Özel Lara Koleji Fen Bilgisi ve Teknoloji dersi zümresince düzenlenen "En Güzel Hücre Modelli Pasta Yarışması" yapıldı.Tüm derslerin iki boyutlu defter ve kitaptan alınıp hayatın içine taşındığı Özel Lara Koleji 6. sınıf öğrencileri...

Nevşehir Özel Lara Koleji Fen Bilgisi ve Teknoloji dersi zümresince düzenlenen "En Güzel Hücre Modelli Pasta Yarışması" yapıldı.

Tüm derslerin iki boyutlu defter ve kitaptan alınıp hayatın içine taşındığı Özel Lara Koleji 6. sınıf öğrencileri arasında gerçekleşen en güzel hücre modelli pasta yarışması oldukça renkli geçti. Kimi pastalarda yenilebilecek ürünler kullanıldı.

Lara Koleji Fen Bilgisi ve Teknoloji öğretmenlerinden Nesrin Evren, 6. sınıf ders müfredatında yer alan hücre bilgisi konusunu daha görsel ve keyifli bir hale getirmek için böyle bir etkinlik yaptıklarını belirtip, "Öğrencilerimizin kimi tek başına kimi ise grup oluşturarak birbirinden ilginç hücre modelli pasta getirdiler. Hücrenin yapısı ve yapısında bulunan unsurların görevlerinin anlatıldığı ünitenin bu etkinlik sayesinde görsel olarak sunumu yapmış olduk." dedi.

Pastaların üstlerini hücre organellerine benzeyen meyve, kuruyemiş ve şekerlemelerle süsleyen öğrencilerin yarışma boyunca heyecanlı oldukları gözlendi. Etkinlik, öğrencilerin birbirleriyle büyük bir rekabet içine girerek hazırladıkları pastaları yemesiyle son buldu.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. CİHAN