• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
ATM’ye dokunan yanıyor
AK Parti'yi Şahin temsil ediyor
Bu karar Türkiye’de bir ilk !
Bu sözcükler takibe alınıyor !
Sakarya HaberleriDiğer İller
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi Kapsamında Sakarya’dan 10 Engelli Vatandaş İspanya’nın Sevilla Kentine Gidiyor

Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi Kapsamında Sakarya’dan 10 Engelli Vatandaş İspanya’nın Sevilla Kentine Gidiyor
23.01.2012 15:02

Sakarya’da Serdivan Kız Teknik Meslek Lisesi ve Fatih Endüstri Meslek Lisesi eğitmenlerinin hazırladığı proje ile 10 engelli Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında İspanya’nın Sevilla kentine giderek burada engelli yaşamı ile incelemelerde bulunarak burada uygulanan çalışmaların Türkiye’de de hayata geçirebilmesi için işbirliği görüşmeleri yapacak.

Sakaryalı eğitimcilerden engelli vatandaşların günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukların aşılması adına önemli bir projeye imza atılıyor. Serdivan Kız Teknik Meslek Lisesi ve Fatih Endüstri Meslek Lisesi eğitmenlerinin birlikte hazırladığı ‘Fiziksel Engelli Bireylerin İş Hayatına ve Ülke Ekonomisine Kazandırılması’ projesi Avrupa Birliği Bakanlığı ve Avrupa Birliği ile birlikte yürütülen Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi tarafından 2 bin 550 proje arasından desteklenmeye uygun bulundu.

Proje kapsamında 10 engelli ve 10 refakatçisi 15 gün süre ile İspanya’nın Sevilla kentine gidecek. Her iki okuldan da toplam 6 eğitimcinin de katılacağı ziyarette, engelli vatandaşların orada ki yaşantısı gözlemlenerek; sorunların çözümü için işbirliği görüşmeleri yapılacak.

Projede yer alan Serdivan Kız Teknik Meslek Lisesi Giyim Bölümü Öğretmeni Aslı Karakaş projenin Avrupa Birliği Bakanlığı ve Avrupa Birliği ile birlikte yürütülen Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında hazırlandığını ve fiziksel engelli bireylerin Mesleki Eğitim almalarını ve iş hayatına kazandırılmasına yönelik olduğunu dile getirdi.

Proje kapsamında yurtiçinde 5 yurtdışında 3 tane ortakları olduğunu söyleyen Karakaş, “Bu da bizim projemizi çok kapsamlı bir proje haline getiriyor.Toplam 20 kişilik bir grup olarak başladığımız bu projemiz İspanya'nın Sevilla Şehri'nde 15 gün sürecek bir takım ziyaretleri içeriyor. Ziyaretler sırasında engellilere eğitim veren kurumları ve yerel yönetimleri ziyaret edeceğiz. Bu kurumlarda uygulanan sistemlerin Türkiye'de nasıl gerçekleştirebileceğimizi tartışacağız. Bu projemizin çok faydalı olacağına inanıyoruz. Çünkü ülkemizde çok sayıda engelli vatandaşımız var" diye konuştu.

Projenin ortak kurumlarından olan Fatih Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni Şuayip Karakaş ise "Projemizin amacı ülkemizdeki engelli vatandaşlarımızın eğitim, iş hayatı ve sosyal yaşamında daha iyi şartlar altında olmasını sağlamak" dedi.

24 Ocak tarihinde proje kapsamında İspanya’nın Sevilla kentine gidecek olan grup burada yaklaşık 15 gün kalacak. Grupta 10 engelli vatandaş ile bunlara refakat edecek olan 10 yakını bulunurken; projenin yürütücülüğünü üstlenen Serdivan Kız Teknik Meslek Lisesi ve Fatih Endüstri Meslek Lisesi’nden 6 eğitimci olacak. Toplam 26 kişiden oluşan kafile, Sevilla’da engelli hayatı ve engelli eğitimleri ile ilgili incelemelerde bulunacak.

79
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Gökçek twitterı yine salladıİzmir'de sapık baba dehşetiİsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...Bu polis Twitter'ı salladı !Pazarlıklar sonuç vermediSavarona’da fuhuş partisi !İsrail'den Türkiye'ye One MinuteEn düşük maaş 1.757 TL olacakEurovision'da Türkiye üzüldü, sevinen İsveç oldu !Bir efsane sona erdi...
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim