Levent Kırca uğurlandı

Levent Kırca uğurlandı

Usta sanatçı Levent Kırca İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

Kanser tedavisi gördüğü hastanede dün sabaha karşı hayatını kaybeden Levent Kırca, Levent Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Usta tiyatrocu için camideki cenaze töreninin dışında bir tören yapılmadı. Usta tiyatrocuyu son yolculuğunda dostları yalnız bırakmadı. Müjdet Gezen: ”Büyük değeri yitirdik” dedi.

1-20151013153302.jpg

”Çocukluğumun bir parçası koptu…”

Kırca’nın vefatının ardından hastanede soruları yanıtlayan Oğulcan Kırca, babasının isteği üzerine tören yapmama kararı aldıklarını açıkladı: “Babam tören gibi şeyleri sevmezdi. Normal hayatta mütevazı bir insandı. Bize de ‘Tören yapmayın. Boğaz’a karşı oturup bir şeyler için, arkamdan iyi, dürüst adamdı deyin, yeter’ derdi.”

2-20151013153302.jpg

LEVENT KIRCA KAHRINDAN ÖLDÜ

İlker Başbuğ, Kemal Kılıçdaroğlu ve yakın dostu Uğur Dündar, Levent Kırca’yı son yolculuğunda da yalnız bırakmadı. Bir grubun Mustafa Kemal’in askerleriyiz şeklinde tempo tuttuğu Levent Kırca’nın ardından Uğur Dündar, dostu Levent Kırca hakkında şunları söyledi:

3-579.jpg

“Dünya çapında bir sanatçı yeri doldurulamayacak bir arkadaş kalbimiz de onunla birlikte gidiyor. Levent Kırca gibi büyük bir değer daha uzun yıllar yaşamalı ve eserler vermeliydi. Ona büyük sıkıntılar çektirdiler. Çok üzgünüz. Ona her türlü engeli çıkardılar genç sayılacak bir yaşta kahrından gitti.

4-365.jpg

Herkes Levent Kırca adından korktu ama o yayınlamayı düşündüğü ancak türlü zorluklarla karşılaştığı son filminde mizah yapıyordu. Siyasal eleştiriden çok mizah vardı, olacaktı ama adı ne yazık ki alkışlanan bu isim o zaman insanları korkuttu. Giden koskoca devin arkasından alkışlıyoruz, içimiz yanıyor hayatında alkol kullanmayan bir insana sarhoş taklidini çok iyi yaptığı için ünlü alkolik şeklinde yazıp çizdiler mekanı cennet olsun.”

5-018.jpeg

ARKADAŞLARI LEVENT KIRCA'YI ANLATTI

Ayşen Gruda yakın dostu Levent Kırca'nın ardından şunları söyledi; 'Levent gibi çok yönlü bir aktör çok zor gelir. Geride kalanlara baş sağlığı diliyorum. Çocukları  babalarını, babaları da onları çok severdi.Son derece yumuşak son derece arkadaş canlısı kimseyi kırmadan dökmeden çalışan bir insandı. Çok iyi bir insandı.'

Enis Fosforoğlu: Gençlik arkadaşım benim 20’li yaşlarımın arkadaşı ilk televizyon programlarını birlikte yaptık onunla. Bizim dostluğumuz hep sürdü. Son replikleri en güzel replikleriydi bence ‘Atatürk’le kalın, Cumhuriyetle kalın, hoşça kalın ‘ ama biz Levent’siz de kaldık.

Murat Gören: Bunca yıl içerisinde verdiği ürünler sayısızca eserler ile bundan sonraki nesillerin de daha uzun yıllar tanıyacağı, seveceği ve izleyeceği bir sanatçı olarak devam edecek. Çok üzgünüz.