Lgbt 7 Renk: Bizi Tanımayan İktidarı Tanımıyoruz

Lgbt 7 Renk: Bizi Tanımayan İktidarı Tanımıyoruz

MERSİN’de, İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı eylemlerine Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Transeşcinsel (LGBT) oluşumu da destek verdi.Mersin LGBT 7 Renk Olu...

MERSİN’de, İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı eylemlerine Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Transeşcinsel (LGBT) oluşumu da destek verdi.

Mersin LGBT 7 Renk Oluşumu şehir merkezindeki Barış Meydanı'nda yapılan eyleme katıldı. Gökkuşağı bayrağı ve Türk bayraklarıyla meydanda toplanan LGBT'lerin, ‘Homofobik hükümet yıkılacak elbet’, ‘Tayyip elini kimliğimden çek’, ‘Eşcinselleri tanımayan iktidarı tanımıyoruz’ sloganları attı. LGBT’ler, daha sonra meydanda bulunanlarla birlikte ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Her yer Taksim her yer direniş’ sloganları eşliğinde yapılan yürüyüşe ve oturma eylemine katıldı. 7 Renk Yönetimi, Gezi Parkı direnişinin, özgürlükleri kısıtlayan Ak Parti iktidarına bir tepki niteliği kazanmasından ötürü, Türkiye'nin dört bir tarafına yayılan eylemlere destek verdiklerini açıkladı. 7 Renk Yönetimi'nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Eşcinselleri dışlayan, ötekileştiren, nefretin hedefi haline getiren homofobi bir hastalıktır ve bugünkü iktidarın sahibi olan AKP, bu hastalığın pençesinde kıvranmaktadır. Dünyanın bütün tıp otoriteleri, eşcinselliğin bir hastalık ve sapkınlık olmadığını, yıllar önce ilan etmiş olmasına rağmen, iktidar partisi mensupları, bizlerin hasta ve ahlaksız olduğumuz yönündeki yalan ve yanlış tezi savunarak, Anayasal eşitliğimizi sağlamamakta inat etmekte, LGBT'leri tanımamaktadır. Bunun da ötesinde, ürettiği homofobi ile bizleri nefretin hedefi haline getirmektedir. Parkta öpüşen heteroseksüel çiftlere dahi ahlaksız yaftasını yapıştıran, her içki içeni alkolik ilan eden, kendisi gibi düşünmediği ve yaşamadığı için toplumun büyük bir kesimine 'çapulcu' diyerek hakaret eden bir zihniyetten, geleceğe dair hiç bir umudumuz yoktur. Dolayısıyla Mersin LGBT 7 Renk olarak, yurt çapına yayılan eylemlere desteğimiz tamdır. Ve diyoruz ki, LGBT'leri tanımayan iktidarı tanımıyoruz."

ME (OA/RT)