• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
ATM’ye dokunan yanıyor
AK Parti'yi Şahin temsil ediyor
Bu karar Türkiye’de bir ilk !
Bu sözcükler takibe alınıyor !
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Libya seçime hazırlanıyor

TRABLUS Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdulcelil, yeni Libya'yı demokratik temeller üzerine inşa edeceklerini söyledi.
12.02.2012 16:47

TRABLUS Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdulcelil, yeni Libya'yı demokratik temeller üzerine inşa edeceklerini söyledi.

Libya'da seçimler öncesinde oluşturulan Yüksek Seçim Konseyi'nde görev alan ikisi kadın 15 üye için yemin töreni düzenlendi. Rixos Otel'in Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantının açılışında konuşan UGK Başkanı Abdulcelil, yeniden yapılan Libya'nın ilk temelini attıklarını belirtti.

Seçimlerin Libya'nın geleceği için büyük önem arz ettiğini kaydeden Abdulcelil, seçimleri zamanında ve en iyi şekilde yapmayı planladıklarını söyledi.

Seçimlerin huzur içerisinde geçmesinde yeni seçilen Yüksek Seçim Konseyi üyelerine büyük görev düştüğünü ifade eden Abdulcelil, şöyle dedi:

"Yeniden yapılan Libya'nın ilk temelini atıyoruz. Libya halkına söz verdiğimiz gibi yeni Libya'yı demokratik temeller üzerine inşa edeceğiz. Bu seçim, Libya'nın geleceği için büyük önem arz ediyor. Zamanında ve en iyi şekilde yapmayı planlıyoruz. Seçimler Libya'nın geleceği için iyi olacak. Yüksek Seçim Konseyi üyelerinin Libya halkının çıkarlarını en iyi şekilde gözeteceğini ve Libyalılara demokratik bir seçim hazırlayacağını umut ediyoruz. Bu süreçte emeği geçen UGK üyelerine teşekkür ederim."

UGK Başkanı Abdulcelil'in konuşmasının ardından isimleri okunan yeni konsey üyeleri Kur'an-ı Kerim'e el basarak, yemin etti. Yemin törenini ayakta izleyen Abdulcelil'in duygulandığı gözlendi. Törenin ardından yeni üyeleri kutlayan UGK Başkanı Abdulcelil, toplu halde fotoğraf çektirdi.

Seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Yüksek Seçim Konseyi Başkanı Edman Gecici, Kaddafi rejimi sonrasında yapılacak olan ilk seçimlerde tüm Libyalıların katılımını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Libya halkına medya yoluyla seçimleri anlatıp, seçilecek insanları tanıtacaklarını kaydeden Gecici, "Seçimleri bir gün içerisinde yapacağız. Halkın birbirine destek olacağını ümit ediyoruz. Seçimler için yeni bir web sitesi hazırlayacağız. Bunun için bir sözcü tayin edeceğiz. Umuyorum ki bu seçimler Libya halkının yararına olacak ve diğer seçimlere de örnek teşkil edecektir. Seçimler, bulunduğumuz noktadan demokratik Libya'ya doğru bir geçiş olacaktır" dedi.

Etiketler: MİT, kadın, foto, Libya, medya, Zaman
65
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Gökçek twitterı yine salladıİzmir'de sapık baba dehşetiİsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...Bu polis Twitter'ı salladı !Pazarlıklar sonuç vermediSavarona’da fuhuş partisi !İsrail'den Türkiye'ye One MinuteEn düşük maaş 1.757 TL olacakEurovision'da Türkiye üzüldü, sevinen İsveç oldu !Bir efsane sona erdi...
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim