Libyalı işadamına tuzak kurdular

Libyalı işadamına tuzak kurdular

Libyalı işadamının para taşıdığını öğrenen soyguncular 2 milyon Euro'yu gasp ettiler.

İstanbul Zeytinburnu'nda para taşıdığını bildikleri Libyalı işadamı M.M.A.'yı, Atatürk Havalimanı'ndan takip edip otomobiline çarpıp durduran ve 2 milyon Euro'yu gasp eden 10 kişi gözaltına alındı.

Gaspçıların takip anı kameralara yansıdı. Saldırganların paraları aldıktan sonra olayda kullandıkları lüks spor otomobili ise Sultangazi'de yaktıkları ortaya çıktı.

Vatan Gazetesi'nden Mehmet Ali Demir'in haberine göre Libyalı işadamı M.M.A.'nın Libya'dan yüklü miktarda para beklediği bilgisine ulaşan gaspçılar, geçtiğimiz eylül ayında soygun için plan yaptı.

İşadamının Atatürk Havalimanı kargo bölümünden paraları almasıyla harekete geçen gaspçılar, takip ettikleri işadamının arabasına Zeytinburnu'nda çarptı. Maskeli ve silahlı beş kişi, işadamını ve yanında bulunanları etkisiz hale getirerek 2 milyon 188 bin Euro ile kayıplara karıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, gaspçıların olayda kullandıkları iki otomobili Sultangazi'de yaktıkları tespit edildi. Yakılan otomobillerden birinin 200 bin TL değerinde lüks bir spor otomobil olması dikkat çekti. Polisin olayla ilgili yaptığı inceleme sonucunda iki gün önce İstanbul'un farklı semtlerinde 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 3 adet silah, 6 şarjör ve çok sayıda mermi ve para sayma makinesi ele geçirildi. Polisteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen şüphelilerden H.Ş.Ç.(33) tutuklanarak cezaevine gönderilirken O.T.(33) ve E.A.(39) adlı şüphelilere adli kontrol hükümleri uygulandı. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirttiler.