Lifli engelli araçları ile güvenli ulaşım…

Lifli engelli araçları ile güvenli ulaşım…

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, bünyesinde bulunan hasta nakil araçlarına ek olarak 2 adet lifli engelli aracı ile engelli vatandaşlara güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı sunuyor.

Engelleri bir bir aşan Beylikdüzü Belediyesi, engelli bireylerin çeşitli noktalara olan nakil işlemlerini yerine getirebilmek amacı ile hizmet filosuna 2 yeni lifli engelli aracı daha kattı.İhtiyaç halinde engelli vatandaşları evinden alan hastaneye ulaştıran ya da hastaneden eve ulaşımını sağlayan Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, donanımlı engelli araçları Engelliler Haftası’nda ilk olarak hizmet vermeye başladı. Lifli engelli araçların en önemli özelliği ise 5 adet tekerlekli sandalyenin araca rahatça sığması ve her engelli bireyin yanında bir refakatçinin bulunma imkanı sunuyor olması.

Güvenli Mekanizma…

10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda hizmet vermeye başlayan araçlar, o tarihten bu yana tam 116 engelli vatandaşı belirli yerlere taşıdı.  Sağlam bir mekanizma ile sandalyeyi içine çeken araç, sandalyeleri yere sabitleyerek ve güçlü bir tutuş sağlıyor. Bu güvenli yapı da herhangi bir kaza ya da olağan dışı bir durumda güvenliği üst düzeyde tutarak yolcuya daha korunaklı bir ortam sunuyor.

Engelli Araçlarına da Ambulansa Verildiği Gibi Öncelik Tanınmalı

Hizmetlerle ilgili konuşan Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Fatma Hoşgöz ise dezavantajlı gruptaki vatandaşların ihtiyaçlarını en uygun şekilde karşılamak için çalıştıklarını belirterek toplumda engelli farkındalığının ve hassasiyetinin oluşmasını istediklerini ifade etti. Trafikte seyreden engelli araçlarının da ambulanslar kadar önem arz ettiklerinin bilinmesi gerektiğini ve bu bilincin toplumda oluşmasının lazım geldiğini kaydetti.