Lodos inşaat vincini yola devirdi

Lodos inşaat vincini yola devirdi

Bursa'da stadyum inşaatında kullanılan vinç, lodos nedeniyle Bursa - İzmir karayoluna devrildi.

Bursa’da iki gündür etkili olan lodos, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Timsah Arena Stad inşaatındaki vinci devirdi. Bursa-İzmir Yolu üzerine büyük bir gürültüyle devrilen vinç, seyir halindeki ticari taksinin üzerine düşmesi sonucu taksi şoförü hayatını kaybetti, araçta bulunan bir yolcu ise ağır yaralandı.

Bursa'da saatteki hızı 70 kilometreyi bulan lodos, sabah 06.00 sıralarında Timsah Arena inşaatındaki vinci devirdi. Devasa vincin düştüğü Nilüfer Deresi üzerindeki köprüde seyir halindeki Fatih Demirkıran (28) yönetiminde 16 T 5541 plakalı ticari taksi ezildi. Kazada, ağır yaralanan araç sürücüsü Demirkıran, kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti, araçta bulunan Kübra A. ise tedavi altına alındı.

fft16_mf5254862.jpeg

Kaza sonucu İzmir ve Ankara istikametinde yol trafiğe kapandı. Yolu kapatan vincin kaldırılması için çalışmalar sürüyor. Bu arada, vincin devrildiği istikamette bulunan Bursaray hafif raylı sistem hattında ise seferler yapılamaz oldu.  Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.