• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 59.662
  • Dolar
  • 1,7675
  • Euro
  • 2,3245
  • Altın
  • 653,05
  • Ankara : -2 °C
  • İstanbul : 1 °C
  • İzmir : 5 °C
  • Adana : 8 °C
  • Antalya : 7 °C
  • Diyarbakır : -1 °C
Çerkezler ve Lazlar da anadil için karar aldı
Yarın İstanbul'a kar geliyor
Bu okulda verem kol geziyor !
Şırnak'ta 15 terörist öldürüldü
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Lodos ve yağışlı bir hafta sonu olacak

Lodos ve yağışlı bir hafta sonu olacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, hafta sonu Türkiye genelinde yağışlı geçecek.
02 Ocak 2010 / 09:30

Dün gün boyu ve akşam süren lodos yerini gece saatlerinde gökgürültülü sağanak yağışa bıraktı..

Bugün, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Doğu Akdeniz, Göller yöresi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Antalya, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevreleri yağışlı. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeybatısı ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

 

Yarın ise Türkiye’nin geneli çok bulutlu olacak. Konya, Aksaray, Karaman, Niğde ve Mersin çevreleri dışında kalan bölgeler yağışlı. Yağışlar; Erzurum, Bingöl, Bitlis, Muş, Van, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

 

GÖKÇEADA ELEKTRİKSİZ

 

Lodos fırtınası, yılbaşı gecesi ve dün Kuzey Ege ve Marmara’yı birbirine kattı. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.’nin (İDO) Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy, Kartal-Yalova ve Kabataş-Adalar-Bostancı hatlarındaki deniz otobüsü seferleri lodos nedeniyle yapılamazken, Yalova-Yenikapı, Yalova-Pendik ve Yalova-Kartal arası seferler de fırtına nedeniyle iptal edildi.

 

Eskihisar-Topçular feribot seferleri de dün 12’de durduruldu. Yetkililer seferlerin bu akşam 20.00’ye kadar başlamayacağını tahmin ediyor.

 

Çanakkale Gökçeada’ya 24 saattir elektrik verilemiyor. Yetkililer kesintinin deniz altındaki kabloların deformasyonundan kaynaklandığını tahmin ediyor. Durum böyleyse yeni kabloların döşenmesi, yani ilçeye elektrik verilmesi iki ay alabilir.

İZMİR'DE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Yetkililer, dün iptal edilen Çanakkale-Gökçeada, Kabatepe-Gökçeada ve Lapseki-Gelibolu seferlerinin normal olarak başladığını ifade ederek, Çanakkale-Eceabat seferinin de normal olarak sürdürüldüğünü kaydetti.

Meteoroloji yetkilileri ise gece yarısı saatteki hızı zaman zaman 85 kilometreye kadar ulaşan kuvvetli lodosun, bu akşam saatlerine doğru hızının 55 kilometrele kadar düşmesinin beklendiğini ifade ettiler.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Karşıyaka–Konak arasında sefer yapan yolcu vapurları dışında kalan tüm hatlardaki seferlerin, şiddetli lodos nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Diğer yandan Karşıyaka ilçesi Bostanlı semtinde lodos nedeniyle denizin taşması sonucu bazı ev ve iş yerlerini su bastığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri vidanjörlerle, yollarda biriken suları tahliye etmek için yoğun çaba harcadı.

602
 
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim