Londra saldırısının görüntüleri ortaya çıktı

Londra saldırısının görüntüleri ortaya çıktı
Güncelleme:

İngiltere'de parlamento binasına ulaşmadan Westminster Köprüsü üstünde yayaların ezildiği anların kamera kayıtları yayınlandı.

İngiltere'de bazı medya kuruluşları saldırganın 'Ebu İzeddin' olarak bilinen Trevor Brooks olduğunu duyurdu. Ancak BBC, Trevor Brooks'un halen hapiste olduğunu aktarıyor.

Saldırıda kullanılan aracın Birmingham'dan kiralandığı bildiriliyor ancak bu bilgi henüz resmen doğrulanmış değil.

Bir görgü tanığı, yaşananları "Biz köprünün üzerindeydik. Silah sesi duyduk, sesin geldiği yere baktık. Baktığımızda bir arabanın kadının üzerinden geçtiğini gördük. Çığlıklarını duyabiliyorduk" sözleriyle anlattı.

İngiltere'nin başkenti Londra'yı vuran terör saldırısında biri polis dört can kaybı var. 40'tan fazla yaralı hastanelerde tedavi görüyor, bazılarının durumu ağır. Vurulduktan sonra yaralı halde hastaneye kaldırılan saldırgan öldü, medyanın duyurduğu isim doğru değil.

Londra saldırısının görüntüleri ortaya çıktı - Resim : 1

BRÜKSEL’İN YIL DÖNÜMÜNDE GERÇEKLEŞTİ

 Metropolitan Polis Merkezi Scotland Yard, saldırının geçen yıl Brüksel’de meydana gelen terör saldırısıyla aynı gün gerçekleştiğine dikkat çekti. Brüksel’de 22 Mart 2016’da havalimanında ve metroda gerçekleştirilen saldırılarda 33 kişi hayatını kaybetmiş, 250 kişi yaralanmıştı. Öte yandan Brexit ile gündemde olan İngiltere dün akşam saatlerinde de İstanbul’un da aralarında bulunduğu bazı ülkelerden direkt uçuşlarda elektronik cihazların kabine alınmasını yasakladığını duyurmuştu. Bir süredir İngiltere’de terör saldırısı olabileceği de ifade ediliyordu.

58d297b97af50728909967d1.jpg

MAY: İNGİLTERE TERÖRE TESLİM OLMAYACAK

İngiltere Başbakanı Theresa May, olayın ardından olağanüstü güvenlik zirvesi (KOBRA) gerçekleştirdi. Zirvenin ardından Downing Street 10 numarada Başbakanlık Konutu önünde gazetecilere bir açıklama yapan May, "Londralılar her zamanki gibi hayatlarına normal bir şekilde devam edecek. Hiçbir zaman teröre teslim olmayacağız, kötülüğün ve nefretin bizi ayırmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Terör saldırısını "Hastalıklı ve ahlaksızca bir terör saldırısı" olarak değerlendiren May, saldırının bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini, dünyanın en eski yasama organlarından İngiltere Parlamentosu'na düzenlenen saldırının, parlamentonun savunduğu "demokrasi, hukukun üstünlüğü, özgürlük ve insan hakları" gibi ilkeleri hedef aldığını ifade etti.

58d2954cc9de3d0d50f3915a.jpg