Lösemiden Ölen Oğlunun Şiirlerinden Kitap Bastırdı

Lösemiden Ölen Oğlunun Şiirlerinden Kitap Bastırdı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde lösemi nedeniyle 19 yaşında yaşamını yitiren Anıl Bektaş Kantar'ın hastalıkla mücadele ettiği günlerde yazdığı şiirleri...

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde lösemi nedeniyle 19 yaşında yaşamını yitiren Anıl Bektaş Kantar'ın hastalıkla mücadele ettiği günlerde yazdığı şiirleri kitap haline getiren babası 60 yaşındaki Zikri Kantar, kitabın satışından elde edilecek gelirin lösemili çocukların tedavisinde kullanılmasını istedi.

Ankara Keçiören'de restoran işletmecisi Zikri ve Gülnaz Kantar çiftinin oğulları Anıl Bektaş Kantar'a, göz bulanıklığı şikâyetiyle 6 Ekim 2010'da gittiği Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde lösemi (kan kanseri) teşhisi konuldu. Hastalık ortaya çıktığında 17 yaşında olan Kantar hastaneye yatırılarak, ilaç ve kemoterapi tedavisine başladı. 7 ay hastanede yatan ve nakil için uygun ilik aranan Kantar için ilik bulunamayınca, anne ve babasından alınan yüzde 50 uyumlu ilik, Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'nde nakledildi. İyileşen ve normal hayata geri dönen Kantar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Kütüphanesi'nde memur olarak çalışmaya başladı. Geçen yıl haziran ayında hastalığı nükseden Kantar, 3 ay süren tedaviye cevap veremedi ve 10 Eylül 2014'te yaşamını yitirdi.

TEDAVİ GÖRDÜĞÜ DÖNEMDE YAZDIĞI ŞİİRLER KİTAP OLDU

Ölümünün ardından Kantar'ın dizüstü bilgisayarını inceleyen babası, hastanede tedavi gördüğü dönemde yazdığı şiirleri buldu. Oğlunun anısını yaşatmak için harekete geçen acılı baba, Anıl Bektaş Kantar'ın 23 şiir ve fotoğraflarından oluşan şiir kitabı bastırdı. 600 adet bastırılan "Kırık Su" adlı kitap, oğlunun arkadaşlarına ve sevenlerine dağıtıldı. Anıl Bektaş Kantar'ın ölüm döşeğinde yazdığı şiirleri büyük beğeni topladı.

ŞİİRLERİ OKURKEN GÖZLERİ DOLUYOR

Fethiye'deki oğlu Ali Haydar Kantar'ın yanına tatile gelen Zikri Kantar, oğlunun acısını üzerinden atamadığını belirterek, onu ölümsüzleştirmek için bu kitabı bastırdığını söyledi. Şiir kitabını okurken gözleri dolan ve oğlunu çok özlediğini anlatan Kantar, LÖSEV'e çağrıda bulunarak, lösemiden ölen oğlunun yazdığı şiirlerin yer aldığı kitabı vakfa bağışlamak istediğini söyledi. Kitaptan elde edilecek tüm gelirin LÖSEV tarafından kullanılmasını isteyen baba Kantar, "Oğlumu lösemiden kaybettim. Kitabı LÖSEV'e bağışlamak istiyorum. Onlar geliri kendilerinde kalmak şartıyla çoğaltıp satışını yapabilir. Tek dileğim bu" dedi.

"ŞUURUMU KAYBETTİM"

Anıl Bektaş Kantar'ın hastalığı nedeniyle liseyi yarım bıraktığını ve uzun yıllar tedavi gördüğünü anlatan Zikri Kantar, "Anıl, çok başarılı, çevresinde sevilen bir çocuktu. Lösemi teşhisi konulunca şuurumu kaybettim. Uzun süre tedavi gördü, ilik bulunamayınca benden ve annesinden alınan yüzde 50 uyumlu ilik nakledildi. Nakilden sonra iyileşme süreci başladı. Hastalık tekrar nüksetti ve Anıl'ımı hakka uğurladık" dedi.

"BABA BİR GÜN OKURSUN"

Anıl Bektaş Kantar'ın tedavi gördüğü hastanede sürekli şiirler yazdığını aktaran Zikri Kantar, "Şiirleri bazen bana da okurdu "Ben de çok güzel oğlum" der, onu teşvik ederdim. Bazı şiirleri okumasını istediğimde üzülmemi istemediği için "Baba bir gün okursun" der, okumazdı. Anıl'ı kaybettikten sonra bilgisayarını inceleyen ağabeyi bulmuş. Bazı dosyalara virüs girdiği için kurtaramadığımız şiirleri de oldu. Büyük oğlumla konuştuk ve Anıl'ın şiirlerini kitap haline getirmeye karar verdik. 23 şiiri ve fotoğrafları kitapta yer alıyor. Bu kitabı satmıyorum. Çok sevdiği dostlarıma, öğretmenlerine, çalışma arkadaşlarına bıraktım" diye konuştu.

Şiirleri okurken büyük acı yaşadığını ve isyan ettiğini belirten Kantar, oğlunun ölümünün üzerinden 15 ay geçmesine karşın içindeki ateşin sönmediğini kaydetti. Oğlunun acısını unutmayacağını ve ölene kadar içinde saklayacağını vurgulayan Kantar, Türkiye'de ilik verici sayısının çok az olduğundan yakındı. Bu sayının Türkiye'nin bir ayıbı olduğunu aktaran Kantar, daha fazla insanın ilik nakli için donör olması gerektiğini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı