Lösemili çocuklara moral oluyorlar -Her Şey Bir Gülücük İçin Derneği gönüllüleri, hastanelerde tedavi gören lösemili çocuklar için her hafta eğlence terapisi etkinliği düzenliyor -12 yıldır her hafta ÇÜ Tıp

Lösemili çocuklara moral oluyorlar     -Her Şey Bir Gülücük İçin Derneği gönüllüleri,      hastanelerde tedavi gören lösemili çocuklar için      her hafta eğlence terapisi etkinliği düzenliyor     -12 yıldır her hafta ÇÜ Tıp

ADANA Volkan Kaşık - Her Şey Bir Gülücük İçin Derneği gönüllüleri, Türkiye'nin çeşitli illerindeki hastanelerde tedavi gören lösemili çocuklara her hafta "eğlence terapisi" etkinliği düzenleyerek, moral veriyor.

ADANA Volkan Kaşık - Her Şey Bir Gülücük İçin Derneği gönüllüleri, Türkiye'nin çeşitli illerindeki hastanelerde tedavi gören lösemili çocuklara her hafta "eğlence terapisi" etkinliği düzenleyerek, moral veriyor.

Derneğin 1997 yılında, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatan lösemi ve kanser hastası çocukların ve ailelerinin acılarını unutturmaya çalışmak ve onları neşelendirmek amacıyla başlattığı ziyaretler, farklı illerde o dönemden beri sürüyor.

Adana'da da 2000 yılından beri devam eden uygulama kapsamında 12 yıldır her hafta Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Bölümü'ndeki çocuklarla bir araya gelen gönüllüler, lösemili çocukların kısa süre de olsa hastalıklarını unutmalarına yardımcı oluyor.

Aralarında yabancı öğrencilerin de bulunduğu dernek gönüllüsü bir grup, ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Bölümü'ndeki lösemili çocukları gönüllerince eğlendirdi.

Gruptakiler, gitarla çeşitli şarkılar söylerken, animatörler de yaptıkları etkinliklerle lösemili çocukların yüzünü güldürdü. Gruptakiler daha sonra çocukları yataklarında ziyaret ederek çeşitli gösteriler yaptı.

Etkinlikten mutlu olduğu gözlerinden belli olan lösemili çocuklar da, kısa süre de olsa hastalıklarını unuttu.

-"Çocukları eğlendirmeye çalışıyoruz"

Dernek gönüllüsü Murat Apaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2000 yılından beri ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi gören lösemili çocuklar için çeşitli eğlence programları düzenlediklerini söyledi.

Her hafta bir gün lösemili çocukları ziyaret ettiklerini anlatan Apaydın, şunları kaydetti:

"Burada lösemili çocuklara çeşitli gösteriler yapıp, oyunlar oynayarak, eğlendirmeye çalışıyoruz. Hastane ortamında çocuklar kendilerini çok kötü hissediyorlar. Düzenlediğimiz 'eğlence terapilerinin' lösemili çocukların iyileşmesine katkı sağladığını düşünüyoruz. Etkinliklerimizde çocuklarla gitar çalıyor, balonlarla şekiller yapıyor, oyunca dağıtıyor ve resimler yapıyoruz."

Adana'da, bu hafta yaptıkları "eğlence terapisinde" yabancı öğrencilerin de kendilerine destek olduğunu belirten Apaydın, "Bugün yabancı arkadaşlarımız bize sürpriz yaptı. Almanya'dan, Malta'dan, ABD'den öğrenciler davetimizle buraya gelerek etkinliklerimize katılıyorlar" dedi.

Apaydın, bu etkinliklerin İstanbul, Adana, Ankara, Mersin, Antalya, İzmir, Bursa ve Konya gibi illerde gönüllüler tarafından sürdürüldüğünü de sözlerine ekledi.

Yayıncı: Tevfik Işık