Lüks mahallede yıkım !

Lüks mahallede yıkım !

Büyükşehir Belediyesi, Göl Havzası Uygulama İmar Yolu'na yapılan kaçak inşaatları yıkacak..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri Göl Havzası Uygulama İmar Yoluna, yapılan kaçak inşaatların yıkımı için Zabıtaya talimat verdi.

Büyükçekmece İski su havzası içindeki, Alkent 2000 Mahallesi'nin Çamlıca ve Yeditepe Bulvarı yollarının girişlerine, Alarko tarafından 10 sene evvel yapılan, kaçak güvenlik kontrol noktası, betonarme, çelik krişler ve kapılarıyla imar yolunun işgal edildiği uydu resimleriyle rapor edildi.

1.20100315165254.jpg

Kamuya terk edilmiş yolların girişlerindeki tecavüzün kalkması, imar yollarındaki işgala son verilmesi için , Mustafa Boy'un belediyeye yaptığı şikayet üzerine harekete geçen İmar Müdürlüğü ekipleri, İmar yoluna kaçak yapılan, betonarme ilaveler, bekci kulubeleriyle mahalleye site havası verildiğini tespit etti.

775 sayılı kanun doğrultusunda yıkımı gereken, kaçak ilaveler bugün Zabıta Daire Başkanı Mustafa Tahmaz, Zabıta Tedbir Müdürü Ali Usta ya bağlı yıkım ekiplerince yıkılacak.

Avrupa Yakası Zabıta Müdürü Bahtiyar Yılmaz da yıkım sırasında, çok sayıda memur görevlendirip, tertibat aldıracak.

Resimde görüldüğü gibi 9 Şubat 2010 da imar müdürlüğünden, Mimar Gülşah Aydoğan, İnşaat Mühendisi Cemil Başbayan durumu resimlerle olay yerinde tespit edip rapor yazmış , Tutanakla, tespit yapmışlardı.

1.2.20100315165254.jpg

Diğer belgede ise İBB İmar Dairesi 2909901 sayı ve 1 Mart 2010 tarihle yıkım için, zabıta daire başkanlığa yazmış. Büyükçekmece Belediye Başkanlığınada gereği için bilgi verilmiş.

Ama B.Çekmece Fen İşleri Müdürü Ahmet Bayraktar, bizim yetkimizde değil diyerek yıkımı Büyükşehir ekiplerinin yapması gerektiği söyledi.

Böylece 3 Haziran 2001 den beri mahalle olan Alkent 2000'de artık site havası verecek hiç bir unsur kalmadı. Yolları kamuya tamamen açık hale getirildi. İmar yoluna tecavüzler bitti.

1.2.3.20100315165254.jpg

Peki Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün neden 9 senedir bu işe seyirci kaldı?? Onuda İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri soruşturacaklar.

Haber: Dursun BORAN