Lüleburgazda 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması

Lüleburgazda 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıl dönümü, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde gerçekleştirilen törenle kutlandı.

- 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıl dönümü, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Lüleburgaz Hükümet Konağı önündeki törene Lüleburgaz Kaymakam Vekili Kırklareli Eski Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Uzun, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. İstiklal Marşının okunmasının ardından, Kaymakam Vekili Mehmet Erhan Türker, makamında protokol üyeleriyle bayramlaştı.

Piyade Teğmen Fatih İnce, tören alanında günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Kurtuluş Savaşı’nın kesin sonucunun alındığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Kurtuluş Savaşı, en zor zamanlarda her şeyin bittiği sanılan dönemde aziz Türk milletinin ve orduyla dönemin en güçlü devletlerine karşı kazanılan onurlu, eşsiz bir zaferdir. Bu zafer Türk yurdunun bağrına dayanarak milletimizi yok etmek isteyenlere karşı bir direniş destanıdır. Birlik ve beraberlik içinde, omuz omuza yürek yüreğe vererek şahlanan Türk milleti güzel yurdumuzu işgal ederek, köy ve şehirlerimizi yakıp yıkan halkın kırıp geçen, tarih sahnesinden silmek isteyenlere 30 Ağustos Zaferi ile uzun süre unutmayacakları bir ders vermiştir. Kurtuluş Savaşı'nın gerçek başarısı toplu tüfekli savaştan daha fazla, ordu için sarf edilen inanılmaz çabalar ve dökülen terde saklıdır. Türk Kurtuluş Savaşı’nın gerçek kıymeti, gerçek büyüklüğü göğüs göğüse mücadelesi işte bu varoluşta yatar. Eşsiz komutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından dahiyane bir şekilde planlanmış, yönetilmiş ve sonuçlandırılmış bu zafer Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlığını, Türk ulusunun gücünü komutan ve askerlerinin yiğitlik, cesaretini kanıtlayan büyük bir destan olmuştur. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda milletin bağımsızlığı için canını veren başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize milletle şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Şiirlerin okunması ile devam eden tören, Lüleburgaz Belediyesi Halk Dansları Ekibinin gösterisi, Lüleburgaz Müzisyenler Derneği’nin Mehteran takımı gösterileri ile sona erdi.