LYS sınav yerleri açıklandı !

LYS sınav yerleri açıklandı !
Güncelleme:

LYS için hazırlanan öğrencilerin sınava nerede gireceklerine dair bilgiler açıklandı.

LYS sınav giriş yerleri açıklandı ÖSYM'den öğrencilere uyarı geldi. ais.osym.gov.tr'de yayınlanan LYS sınav yerleri açıklaması detayları haberimizde.

LYS sınav giriş yerlerini açıklayan ÖSYM ais.osym.gov.tr adresinden bir de uyarı yayınladı. 

ÖSYM LYS sınav giriş yerleri açıklamasında LYS başvurusu yapmamış olan adaylar için sınav giriş yeri belgesi düzenlemesi yapılmadığını duyurdu. 

Adayların adreslerine ayrıca LYS sınav giriş belgesi gönderilmeyecek. Adaylar TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday İşlemleri Şifresi sınav giriş belgelerini ais.osym.gov.tr'den kendileri çıktı olarak alacaklar. 

LYS sınav yerleri bugün saat 14.00'da ÖSYM'nin aday işlemleri sayfasından açıklandı. 

ÖSYM'den LYS 2015 sınav giriş yerlerine ilişkin yapılan açıklamanın detayları ise şöyle:

"13-14-20-21 Haziran 2015 tarihlerinde yapılacak 2015 Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerini başvuru yaptıkları her LYS için ayrı ayrı, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 3 Haziran 2015 tarihinde saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden edineceklerdir. Başvuru yapılmayan LYS için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermelidir. Adaylar İnternet’ten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını ilgili LYS’de yanlarında bulundurmak zorundadır. İlgili LYS’ye ait Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Sınava Giriş Belgesi sadece üzerinde belirtilen LYS için geçerli olacaktır. Bir LYS için düzenlenen belge diğer LYS’ler için kullanılamayacaktır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.

LYS GÜNÜ UYARILARI 

Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile çipli, manyetik şeritli, 16 rakamdan oluşan baro kart ve 7 rakamdan oluşan güvenlik kodu bulunan geçerlilik tarihi dolmamış resmi Avukat Kimlik Belgesi özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır.

EHLİYET DEĞİL NÜFUS CÜZDANI

Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları (TC Kimlik numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.

Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya güncel bir fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekmektedir."

LYS GİRİŞ BELGESİ ÇIKTISI NASIL ALINIR?

LYS giriş belgesi çıktısı nasıl alınır sorusunun yanıtını da haberimizdeki detaylardan öğrenebilirsiniz.

LYS giriş belgeleri ÖSYM'nin aday işlemleri sayfası ais.osym.gov.tr'de.  Adaylar LYSgiriş yerlerine ve sınav giriş belgelerine TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM aday şifrelerini sisteme girerek ulaşabilecekler. 

ÖSYM ŞİFRESİNİ UNUTANLAR NE YAPACAK?

LYS öncesi ÖSYM aday şifresini unutan öğrenciler yeni şifrelerini 3 yolla edinebilirler.

Şifrelerini unutan LYS adayları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden yeni şifre alabilirler. LYS aday şifresini unutanlar ayrıca ÖSYM Sınav Merkezleri'nden veya ÖSYM Koordinatörlükleri'nden yeni şifre edinebilirler.  

LYS sınav giriş belgenizi alabilmek için ÖSYM’den aldığınız aday şifrenize ihtiyacınız var. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.

Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.

Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya LYS’de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirimliş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz. Bu merkezleri ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmayın sizden başkası sizin adınıza şifre alamaz. 

LYS SINAV TARİHLERİ HANGİ DERS NE ZAMAN?

ÖSYM'nin internet sitesi osym.gov.tr'den ilan edilen LYS sınav tarileri 2015 bilgisine göre LYS1 Matematik Sınavı 14 Haziran 2015'te, LYS2 Fen Bilimleri Sınavı 20 Haziran 2015'te, LYS3 Edebiyat-Coğrafya Sınavı 21 Haziran 2015'te, LYS4 Sosyal Bilimler Sınavı 13 Haziran 2015'te, LYS5 Yabancı Dil Sınavı ise 14 Haziran 2015'te yapılacak.