Macaristan'da Muhteşem Yüzyıl isyanı !

Macaristan'da Muhteşem Yüzyıl isyanı !
Güncelleme:

Diziye 6 haftalık ara verileceğini açıklanınca, izleyici isyan etti.

Yıllardır Muhteşem yüzyıl dizisini yayımlayan Macar RTL Klub kanalı, diziye altı haftalık bir ara verileceğini açıklayınca Macar seyirciler isyan etti.

BBC Türkçe'nin haberine göre, "Dizimizi istiyoruz" sloganı etrafında bir araya gelen ve on binlerce imza toplayan dizi hayranları mitinge hazırlanıyor

Çok sevilen ve yıllardır Macarların en çok izlediği üç diziden biri olan Muhteşem Yüzyıl'ın hayranları, sosyal medyada oluşturdukları bir grupla imza toplamaya da başladılar.
Muhteşem Yüzyıl hayranları, 4 Ekim Cumartesi günü, dizinin tekrar yayına alınması için RTL televizyon binası önünde bir gösteri de yapacaklarını açıkladılar.

Tepkilerin büyümesi üzerine, Macar RTL televizyonu program müdürü de bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Seyircilerden özür dileyen Macar RTL program müdürü, başka bir program nedeniyle dizinin yayımlanmasına ara vermek zorunda kaldıklarını, ama bunun sadece altı haftalık bir mola olacağını ve daha sonra dizinin yayınlanmasına devam edileceğini açıkladı.

Bu arada dizinin yerine bu altı hafta boyunca özel bir reality show yayımlayacağı da basına yansıdı

Macaristan 150 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu'nun egemenliği altında yaşamıştı.
 

Ancak tarihsel bağların güçlü olması ve daha sonraki yüzyıllarda Avusturya egemenliğine isyan eden Ferenc Rákóczi ve Lajos Kossuth gibi Macar liderlerinin Osmanlı topraklarına sığınması nedeniyle Macarların Türkiye'ye bakışı genel olarak bir sempati içeriyor.

Osmanlı tarihinin yükseliş çağını Kanuni Sultan Süleyman'ın hayat öyküsü ve saray yaşamı çerçevesinde ele alan "Muhteşem Yüzyıl" bu anlamda Macarlar tarafından da sevilen bir dizi oldu.

Dizide anlatılanlar Macar tarihi açısından pek çok somut hata içerse de Macarlar diziyi zevkle takip ediyordu.