Macaristan’dan Gelen Stajyer Öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürünü Ziyaret Etti

Macaristan’dan Gelen Stajyer Öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürünü Ziyaret Etti

Macaristan’ın Budapeşte kentinden Bilecik’e gelen Mobilyacılık Bölümü öğrencileri, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak’ı makamında ziyaret ettiler.

- Macaristan’ın Budapeşte kentinden Bilecik’e gelen Mobilyacılık Bölümü öğrencileri, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak’ı makamında ziyaret ettiler.

Macaristan’ın Budapeşte kentinden 1 öğretmen ve 8 öğrenci olarak gelen ve Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir ay boyunca staj yapacak olan heyet, Milli Eğitim Müdürü Altınkaynak’ı makamında ziyaret ederek hediye takdim ettiler. Heyetin sorumlusu Macar öğretmen, hediye takdiminde; burada bulunmaktan çok memnun olduklarını, Türk misafirperverliğinden çok memnun kaldıklarını belirterek, eğitim anlamında da çok faydalı bir süreçten geçtiklerini ve yeni bilgi, beceriler elde ettiklerini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Altınkaynak ise konuşmasında; Bilecikli öğrenci ve öğretmenlerin de projeler kapsamında yurt dışına çıktıklarını, kurum ziyaretleri yaptıklarını, hatta okul stajlarını yurt dışında tamamladıklarını belirtti. Altınkaynak, "Bu aşina olduğumuz bir konuydu. Hatta projeler kapsamında okullarımızı ve müdürlüklerimizi ziyaret eden yabancı grupların da haberleri yapılmıştı. Ama ilimizde bir ilki gerçekleştirdik. Avrupa’dan meslek okullarından öğrencileri meslek stajlarını yapmak üzere ilimizde misafir etmeye başladık. Bunun ilk örneğin de, Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenci Hareketliliği Projeleri kapsamında Budapeşte Kaesz Gyula Ahşap ve Mobilya Üretim Okulu'ndan gelen heyet oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde 5 Ekim, 1 Kasım 2014 tarihleri arasında bir ay Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyelerinde meslek stajlarını yapacaklar. Bu süreçte öğrencilerin, staj çalışmaları yanında İDAŞ, Eurodecor, Çilek, Starwood gibi ilimiz ve bölgemizde yer alan ülkemizin sayılı fabrikalarına teknik gezilere katılacaklar. Kültürel turlara da katılarak şehrimizi daha iyi tanıma fırsatını bulacak” dedi.

Heyetle beraber ziyarete gelen, Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticilerini de ayrıca tebrik eden Altınkaynak, okul yöneticilerine ve misafirlere ayrı ayrı hediyeler takdim etti.

MACARİSTAN’DAN GELEN STAJYER ÖĞRENCİLER İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ

MACARİSTAN’DAN GELEN STAJYER ÖĞRENCİLER İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ

MACARİSTAN’DAN GELEN STAJYER ÖĞRENCİLER İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ