Maçın Ardından

Maçın Ardından

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic:"90+5'te gol atıp galip geldiğinizde şanslı olduğunuzu kabul etmelisiniz ancak maçın tamamına bakıldığında kesinlikle üstün oynayan taraf bizdik"- "Cenk Tosun harika bir kafa vuruşuyla bize 3 puanı getirdi"- Kardemir Karabü

ANKARA (AA) - Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Spor Toto Süper Lig'de son dakika golüyle 2-1 kazandıkları Kardemir Karabükspor maçında şampiyonluk yarışında çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Bilic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, galibiyeti hak ettiklerini belirterek, "Çok dramatik bir maç oldu ve çok önemli bir galibiyet aldık. 90+5'te gol atıp galip geldiğinizde şanslı olduğunuzu kabul etmelisiniz ancak maçın tamamına bakıldığında kesinlikle üstün oynayan taraf bizdik" dedi.

Maçı 2-0'a getirmek için çok ciddi gol pozisyonları yakaladıklarını ifade eden Bilic, "Skoru 2-0 yapsaydık işimiz çok kolaylaşacaktı. Kardemir Karabükspor'un kalecisi iyi kurtarışlar yaptı ve takımını oyunda tuttu. Çok büyük bir kararlılık ve istek gösterdik. Cenk Tosun harika bir kafa vuruşuyla bize 3 puanı getirdi" diye konuştu.

Bilic, maçta yaptığı değişikliklerin sosyal medyada eleştirilmesi ile ilgili yöneltilen bir soruya karşılık, şu cevabı verdi:

"Değişiklikleri doğru yaptığımızı düşünüyorum. Yaptığımız üçüncü değişiklik zaten bize hayati bir gol getirdi. İlk değişiklikte Ersan sakatlandı. Oyun planımızda Ersan'ı kenara almak kesinlikle yoktu. Sahada hali hazırda 5 yabancı vardı, durum böyle olunca Necip'i oyuna aldık. O da çok şanssız bir şekilde kırmızı kart gördü. Bunun ardından oyundaki dengeyi kaybetmemek için Pedro'yu oyuna almaya karar verdik. Haliyle onu alırken sahadan bir yabancıyı çıkarmamız gerekiyordu, bu da Demba Ba oldu. Eleştirileri anlıyorum ama şunu unutmamak lazım, değişiklik bize Cenk Tosun ile golü getirdi."

Slaven Bilic, şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin kupa maçları oynayacak olmasının kendilerine bir avantaj sağlayıp sağlamayacağı sorulduğunda, "Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kupa maçları oynayacak olmasının bize avantaj getireceğini düşünmüyorum. Rakiplerimizi tanıyorum. Kupa elbette önemli ama onların da öncelikleri kesinlikle ligi kazanabilmek olacaktır. Ligin bu döneminde finişe geldiğinizde şampiyon olmak için iyi bir pozisyondaysanız, elinizde fırsat varsa, fiziksel olarak size bir sorun çıkarmaz. Yorgunluk olur ama organizmadaki rezervler devreye girmeye başlar ve sizi finiş boyunca taşır" ifadelerini kullandı.

Maçtan önce birçok kişinin beklentisinin, galip gelmeleri yönünde olduğunu ve maçın sonucunun sürpriz olmadığını kaydeden Bilic, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gelecek haftaki Trabzonspor maçı çok önemli. Serdar ve Necip kesinlikle bu maçta bizimle olmayacaklar. Ersan bir sakatlık geçirdi, umarım ciddi değildir, onu kullanabiliriz. Bunlara bir çözüm üretmemiz gerek. Bahsettiğimiz oyuncuların tamamı Türk oyuncular ama ne olursa olsun, yeterli oyuncuya sahibiz. Trabzon maçına sağlam bir ilk 11 ile çıkmak için yeterli kadroya sahibiz." 

 

- Kardemir Karabükspor cephesi

 

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise ligden düşme potasında, rakiplerinin puan kaybettiği bir haftada böyle bir mağlubiyet almalarının kötü olduğunu söyledi.

"Üç puan alsaydık çok iyi olacaktı" diyen Vural, maçın ardından Beşiktaş’ın kötü oynadığı şeklinde yorumlar duyduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Beşiktaş kötü oynamadı, onları biz kötü oynattık. Oyuncularına önlem alarak kötü oynamalarını sağladık. Genel anlamda bakıldığında iki takımın da pozisyonları vardı. Tamamen şanssızlıktan kaynaklanan bir gol yedik. Buna çok üzülüyorum. En azından buradan 1 puanla ayrılma şansımız varken, şanssızlık eseri yediğimiz gol bizi çok üzdü. Sakatlık sonrası maçın 7-8 dakika durması gibi canımızı sıkan noktalar da oldu ama yapacak bir şey yok. Beşiktaş’ı kutluyorum."

Oyuncularına teşekkür eden Vural, "Bu, maalesef oynamaya çalışan bir takımın ödüllendirildiği bir maç olmadı. Daha altı maçımız var. Elimizden geleni yapacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Yılmaz Vural, karşılaşmadan önce yaptığı "Şampiyonluk Beşiktaş'a çok yakışacak" şeklindeki açıklamasına ilişkin gazetecilerin stat çıkışındaki sorularına şu yanıtı verdi:

"Hala aynı şekilde düşünüyorum. Nasıl oynadığımızı herkes gördü. Beşiktaş iyi bir takım, Bilic'i seviyorum. Bu sezon mağdur olduklarını düşünüyorum ve mağdurdan yanayım." 

Kaynak: Anadolu Ajansı