• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 12 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
Erdoğan'dan yine çok tartışılacak sözler
Bu karar Türkiye’de bir ilk !
Bu sözcükler takibe alınıyor !
ATM’ye dokunan yanıyor
Bursa HaberleriDiğer İller
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Madde bağımlısını ayıplamayın, maddeye ‘hayır’ demesine yardımcı olun

Madde kullanım yaşının 16’lara düştüğü, bu konuda en önemli sorumluluğun ailede olduğu belirtildi.
10.02.2012 11:12

Madde kullanım yaşının 16’lara düştüğü, bu konuda en önemli sorumluluğun ailede olduğu belirtildi. Uzmanlar, ailenin çocuğuna sevgisini gösterip onu yalnız bırakmamasını istedi. Ayrıca, madde bağımlısı birini ayıplayıp yargılamak yerine, madde bağımlılığına ‘hayır’ demesine yardımcı olmak gerektiği ifade edildi.
    Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü Madde Kullanımını İzleme ve Önleme Büro Amirliği Narkotik Uzmanlarından Komiser Fatih Çakırtaş, toplum içinde iktisadi ve sosyal çöküntü meydana getiren madde bağımlılığının, bireyin fiziksel ve ruhsal dengesini telafisi mümkün olmayacak yönde olumsuz etkilediğini söyledi. Aileleri çocuklarına sahip çıkmaları konusunda uyaran Fatih Çakırtaş, kullanım yaşının 16’ya kadar düştüğü madde bağımlılığının önlenebilmesi için ailelere çok büyük görevler düştüğünü dile getirdi.

    “ÇOCUKLARINIZA SEVGİNİZİ GÖSTERİN”
    “Madde bağımlılığına karşı ilk mücadele aile de başlar.” diyen Çakırtaş, şu uyarılarda bulundu: “Çocuklarınıza sevginizi gösterin. Ergenlik dönemi problemleri arasında bocalayan gençler sorunlarının çözümünü uyuşturucuda arıyorlar. Grup arkadaşlarının baskısı, onlara uyum sağlama isteği, merak ve macera tutkusu, yasaklara karşı gelme isteği, sorumluluktan kaçma, başarısızlık ve güvensizlik gibi duygulardan kurtulma sebeplerinden dolayı kişiler uyuşturucu maddeleri deneyebiliyorlar. ‘Nasıl olsa ben alışmam, bir defa denemekten ne çıkar. İstediğim zaman bırakırım’ gibi düşüncelerle kişiler uyuşturucu bağımlısı haline geliyorlar. Unutmamalıyız ki, bir kere pek çok kerenin ilkidir. Aileler çocuklarını yalnız bırakmamalı, onları güvende hissettirmelidir. Çocuklarımızı bu riske karşı bilinçlendirmeliyiz.”

    “AYIPLAMAYIN”
    Madde bağımlılığının toplumun genç, yetişmiş insan gücünü kaybetmesine sebep olduğuna dikkat çeken Çakırtaş, uyuşturucu gibi sigaranın da önlenmesi gereken madde bağımlılıkları arasında olduğunu vurguladı.
    Türkiye’de her yıl 100 bin civarında kişinin sigara yüzünden öldüğünü, sigaranın günde 300, bir saatte 12 kişiyi öldürdüğünü ifade eden Çakırtaş, şöyle devam etti: “Çevrenizdeki insanlardan madde bağımlısı olan varsa; yargılamayın, sorgulamayın, teşhis koymayın, ayıplamayın. Onun için yapabileceğiniz en iyi şey kişinin ‘madde bağımlılığına hayır’ demesine yardımcı olmaktır.” CİHAN

53
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Bir efsane sona erdi...Milliler uzatmada yıkıldı !Sarıgül, 2015 planını anlattı !Hacizde kredi kartlı dönem !''Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın''Bu haber ortalığı karıştırdı !Atiye konseri kanlı bitti !400 kilo ağırlığındaki kız evden çıkamadıAK Parti'de istifa sesleri !Molotofçu çocuk 5 lira için yanmış
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim