Maden ağalarının tuvalet işkencesi

Maden ağalarının tuvalet işkencesi

Ermenek'te facianın yaşandığı madenle ilgili tüyler ürperten itiraflar ortaya çıktı.

Ermenek Güneyyurt'ta su dolan Has Şeker Madencilik'e ait ocakla ilgili tüyler ürperten itiraflar ortaya çıktı. Maden işçileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e artan maliyetler nedeniyle işverenin servisleri kaldırdığını ve yemek vermeyi kestiğini söylediler. Madencilerden korkunç bir de açıklama geldi: Maden ağaları tuvalet izni bile vermiyordu. Arkadaşlarımız pet şişelere ihtiyaçlarını gideriyordu.

İşçiler, torba yasa sonrası korkunç gelişmeleri ve sorunları şöyle aktardılar:

Herkes evinden zeytin, peynir, domates, soğan ve ekmek getiriyordu. İşveren yalnızca 15 dakika öğle arası veriyordu. Bu arada madenden geri çıkıp-inmek mümkün olabilir mi? Bu yüzden yerin yüzlerce metre altında yere sofra kurup getirdiklerimizi yiyoruz. Facia da böyle bir yemek sırasında oldu.

PET ŞİŞEYE İHTİYAÇ

Daha acısı maden ağaları tuvalet izni bile vermiyordu. Arkadaşlarımız pet şişelere ihtiyaçlarını gideriyor, vardiya bitiminde dışarı çıkarıyordu.

Ermenek'te hiç bir madende sendika yok, işverenin insafına kalıyoruz. Buradan çıkıp başka bir madene gitsek, bizden önce adımız gidiyor. İşverenler söz birliği yapıyor, bu şartlarla çalışmaya zorluyor.