Mafya cinayetlerinde şifre çözüldü

Mafya cinayetlerinde şifre çözüldü

İstanbul’da geçen ay sokak ortasında gerçekleşen iki infazın arkasında Godfather (Baba) filmini andıran bir hikaye çıktı.

Emir Hollanda’dan: Uzun yıllar Hollanda’da uyuşturucu işi yapıp Türkiye’ye dönen Ali Ekber Akgün, İstinye’de arabasının içinde; 9 saat sonra Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ise sokak ortasında kurşunlanarak öldürülmüştü.

 

7 milyon euro: Hollandalı mafya babası Dino Soerel, eski ortağı Ali Ekber Akgün hakkında ‘itirafçı olup kendisini hapse gönderdiği için ‘ölüm emri’ verdi. Akgün, öldürüleceğini duyunca 7 milyon euro karşılığında Vedat Şahin’den koruma istedi.
 
Listeye eklendi: Hollandalı baron, bu anlaşmayı duydu. Vedat Şahin’i de listeye ekledi. Akgün arabasının içinde ‘Kürt mafyası’ diye bilinen bir grup tarafından infaz edildi. Şahin ise can düşmanı ‘Saral Grubu’ tarafından öldürüldü. 
 
ORGANİZE CİNAYETLER

Mafya hesaplaşmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Vedat Şahin’in Hollandalı uyuşturucu baronunun parasını alıp Türkiye’ye kaçan Ali Ekber Akgün’ü koruduğu için öldürüldüğü belirlendi.

İstanbul’da geçen ay  uyuşturucu hesaplaşması nedeniyle peş peşe iki saldırı yaşandı. Uzun yıllar Hollanda’da uyuşturucu işi yaptıktan sonra Türkiye’ye dönen Ali Ekber Akgün 24 Aralık’ta 13.00 sıralarında İstinye’de arabasının içerisinde kurşunlanarak öldürüldü. Bu cinayetten 9 saat sonraysa yeraltı dünyasından Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ve bir adamı Nişantaşı’nda kurşunların hedefi oldu. İki olayın bağlantısı araştırılırken, cinayetlerin Hollanda’daki uyuşturucu çeteleri arasındaki hesaplaşmanın devamı olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre Akgün Hollanda’daki uyuşturucu mafyası lideri Dino Soerel’le bir dönem uyuşturucu işi yaptı, bir süre ikisi aynı davada yargılandı. Soerel’in tutukluluğu devam ederken, Akgün serbest bırakıldı. Soerel de ‘itirafçılardan’ oluşan 30 kişilik bir infaz listesi hazırladı ve Akgün’ün adını da bu listeye ekledi.
 
İki ayrı infaz grubu
 
Soerel’e ait yüklü miktarda parayı da hesabına geçirip Türkiye’ye gelen Ali Ekber Akgün, öldürülme korkusu nedeniyle 7 milyon Euro para vererek Vedat Şahin’den kendisini korumasını istedi. Ve yine iddialara göre Vedat Şahin, koruma talebini kabul edince Soerel’in ölüm listesine eklendi. Soerel’in en yakın adamı İstanbul’a geldi ve iki ayrı infaz grubuyla anlaştı. Akgün’ün ‘Kürt mafyası’ olduğu belirtilen kişilerce, Vedat Şahin’in ise yıllardır hesaplaşma içerisinde olduğu Yakup Saral grubu tarafından öldürüldüğü belirtildi.
 
Perde arkasında Saral
 
Polis tetikçi grubun 1.5 ay boyunca Şahin’i adım adım takip ettiğini tespit etti. Tetikçiler, Şahin’in Nişantaşı’nda oturduğu evin sokağında ev kiralamış, Şahin’in eve giriş çıkış saatlerini takibe almıştı. Teknik ve fiziki takibe başlayan polis, ‘Saral Grubu’ndan Yakup Saral ismine ulaştı. Saral’ın olay saatlerinde Beyoğlu’nda bir otelde kaldığını ve tetikçilerle irtibatı bulunan M.Ş. isimli kişiyle sık sık telefonda görüştüğü saptandı. Polis, cinayetten sonra Saral’ın Kavacık üzerinden Sakarya’ya ardından daKaradeniz üzerinden Gürcistan’a geçtiği ihtimali üzerinde duruyor. M.Ş.’nin de Gürcistan’a kaçtığı belirlendi. Saldırıyla ilgili gözaltına alınan 14 kişiden 7’si dün tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Polis Ali Ekber Akgün’e düzenlenen silahlı saldırının tetikçi ve perde arkasındaki isimler üzerine çalışıyor.