Mahkeme kadını değil ''hacı''yı korudu !

Mahkeme kadını değil ''hacı''yı korudu !

Dayak yiyorum diyerek boşanmak isteyen kadın, eşin "hacı" diyerek geri döndürüldü.

‘Şiddet’ ve ‘içki sorunu’ nedeniyle eşinden boşanmak isteyen kadının açtığı davada mahkeme, “Hacca gitmiş koca içki içmez, sen de şiddet gördüğünde polise gitmemişsin” diyerek çifti boşamadı. Yargıtay karara karşı çıktı.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre Şanlıurfa’da 1990’da evlenen A.G.B. ve S.B. çiftinin bu evlilikten 3 çocuğu oldu. 2 yıl önce A.G.B, kendisine şiddet uyguladığı, hakaret ettiği, hastalığında “Numara yapıyor. Gebersin” dediği gerekçesiyle kocası S.B.’ye boşanma davası açtı. Duruşmada çiftin çocuklarından B.B. de babasının sürekli içtiğini, annesine küfür ettiğini iddia etti. Ancak Şanlıurfa 2’nci Aile Mahkemesi, davayı reddetti. Mahkemenin kadının “Şiddet gördüm” iddiasıyla ilgili değerlendirmesi ise şöyle oldu:


‘KARAKOLA GİTMEMİŞ’

“Eşinden her zaman şiddet gören, hakarete uğrayan bir kadının, karakola ya da savcılığa başvurmamış olması mümkün değil. Davacının başvurusu bulunmamaktadır. Tanıklardan Fatma, 6 yıl önceki bir olayı anlatmıştır. Fakat davacı, davalıyı bu olay nedeni ile affetmiş ve 6 yıl birlikte yaşamıştır.” Mahkeme, B.B.’nin, ‘babasının içtiği’ iddiasıyla ilgili de “Şanlıurfa İl Müftülüğü’ne göre, davalının 2001’de hacca gittiği anlaşılmıştır. Günlük hayat tecrübelerine göre hac vazifesini yerine getiren bir kimsenin içki içmesi çok da mantığa uymamaktadır” dedi.

YARGITAY: BOŞANMALILAR

Davaya bakan Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi, 8 Nisan’da verdiği kararında erkeğin, eşine ve çocuklarına şiddet uygulayıp hakaret ettiği belirtilerek mahkeme kararını bozdu ve çiftin boşanmasını istedi.