Mahsur işçiler kurtarıldı

Mahsur işçiler kurtarıldı

Onas Deresi'nin taşması sonucu dere kenarında bulunan fabrikayı su bastı.

Çerkezköy ve Saray İlçelerinde etkili olan yağışlar nedeniyle Ergene Nehri"ne dökülen kollardan biri olan Onas Deresi"nin taşması sonucu dere kenarında bulunan bir fabrikayı su bastı. Fabrikada mahsur kalan ve geceyi fabrika binasında geçiren 52 işçiden 47"si havanın aydınlanması ile birlikte AFAD ekipleri ve deniz polisi tarafından kurtarıldı.

Ergene Nehri"ne dökülen kollardan biri olan Onas Deresi"nin aşırı yağışlarla gelen sel suları nedeniyle taşması dere üzerindeki köprüyü de kaplayan sular nedeniyle Çorlu - Lüleburgaz Karayolu"nun her iki yönde de trafiğe kapatılmasının ardından dere kenarında bulunan bir fabrikada su baskınından etkilendi. Binasının bir bölümü ve bahçesi sular altında kalan fabrikada 52 işçi mahsur kaldı. Ekiplerin gece kurtarma çalışması yapılmasının risk oluşturması nedeniyle sabaha erteledikleri kurtarma çalışmaları sabahın ilk ışıkları ile birlikte başlatıldı.

Sel sularının bir nebze olsun çekilmesi ile kurtarma çalışmalarını daha kolay yürüten ekipler AFAD"a ait araçlarla mahsur kalan işçileri kurtardılar. Fabrika bahçesinde mahsur kalan iki işçi için ise devreye Zodyak bot ve deniz polisi girdi. Fabrikada mahsur kalan 52 işçiden 47"si ekiplerin çalışmaları sonucu kurtarılırken 5 işçi ise güvenli bölgede hasar tespitinde bulunmak üzere fabrika içerisinde kaldı.

Fabrikada üretimi yapılan hazır çorba ve kahvaltılık ürünlerin sel suları ile yollara saçıldığı da görüldü. Fabrika personeline ait araçların sulara gömüldüğü olayda kurtarılan işçiler dün gece 22:00"den beri mahsur olduklarını söylediler.