Manisa'da 'deli dana' hastalığı

Manisa'da 'deli dana' hastalığı

Manisa'da yaşayan İsmail Bilgiçer'in deli dana hastalığından öldüğü açıklandı.

Emekli İmam İsmail Bilgiçer, 6 ay önce sokakta fenalaşarak, kaldırıma yığıldı. Yakınları tarafından Salihli Devlet Hastanesi’ne götürülen evli, bir çocuk babası Bilgiçer, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Bilgiçer, Nöroloji servisine yatırılarak, tedaviye alındı. Ancak, Bilgiçer’in tedavilere cevap vermemesi üzerine alınan kan örnekleri geçen ay Fransa’ya gönderildi.

Buradan gelen tahlil sonuçlarına göre Bilgiçer’e ’Creutzfeldt-Jakob’ teşhisi konuldu. Sağlık durumu, kötüleşen Bilgiçer’in, Alaşehir, Sarısu Mahallesi, Şehit Fevzi Caddesi’ndeki evinde, sabaha karşı fenalaştı. Alaşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Bilgiçer, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Alaşehir Devlet Hastanesi İntaniye Uzmanı Gürcan Civaner, "Hastamıza yurt dışındaki tahliller sonucu ’Creutzfeldt-jakop’ teşhisi konulmuştur. Bu hastalık deli dana hastalığı dahil birkaç prion hastalığıdır. Yani büyükbaş hayvanlarının beslenmesinde, kesilen diğer hayvanların kan-sakatat gibi atıkları kullanılırsa, bu besi hayvanlarıyla beslenen insanlarda bu grup hastalık görülebilir. İngiltere’de besi hayvanlarına yıllar boyu kendi artıkları yedirilmesi sonucu bu hastalık insanlarda görüldü.

Halk arasında deli dana olarak bilinen bu hastalığın kesinlikle bulaşıcı özelliği yok. Hasta yakınlarının da herhangi bir tedbir almasına gerek yok. Hasta bize geldiğinde, gereken müdahaleler yapıldı ancak kurtaramadık" dedi. İsmail Bilgiçer’in cenazesi bugün ikindi vakti Şeyh Sinan Camisi’nde kılanan namazın ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye, MHP’li Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ve Bilgiçer’in yakınları katıldı. (Millliyet)