Manken Simge Tertemiz, Adana’da Pamuktan Elbise Giydi

Manken Simge Tertemiz, Adana’da Pamuktan Elbise Giydi

Adana'nın bereketli topraklarının simgesi olan, adına uzun yıllardır Altınkoza Film Festivali düzenlenen pamuk, bu kez Adanalı Modacı Yusuf Alp'e ilham...

Adana'nın bereketli topraklarının simgesi olan, adına uzun yıllardır Altınkoza Film Festivali düzenlenen pamuk, bu kez Adanalı Modacı Yusuf Alp'e ilham kaynağı oldu. Şıklığı ve fark oluşturmayı seven hanımları, atölyesinde ürettiği özel tasarımları ile giydiren Yusuf Alp, kendi markasıyla yola çıktığı beşinci yılında, "fark edilmenin" hazzını bir kez daha yaşadı.

PAMUĞUN TOHUMDAN TEKSTİLE YOLCUĞU ANLATILDI

Adana Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nin düzenlediği Sonbahar-kış defilesinde ünlü manken Simge Tertemiz, modacı Yusuf Alp'in pamuk bitkisinden esinlenerek diktiği elbiseyi giydi. İki parçadan oluşan giysinin üst kısmındaki mor taşla, pamğun mor tohumlarını sembolize etti. Önden yırtmaçlı, uzun kuyruklu eteğin üst kısmında ise kozasından çıkmış bembeyaz gerçek pomuklar yer aldı. Çekirdeğinden ayrılmış lif pamukların, yerlere kadar uzanan elbisenin her noktasını süslediği elbise ünlü manken Simge Tertemiz'e çok yakıştı.

GELECEKTEKİ EŞ ADAYIM BENİ SARMIŞ GİBİ HİSSETTİM

Ünlü modacının "Beyaz Bir Masal" adını verdiği elbise ile poz veren ünlü manken, "Ben bu elbiseye bayıldım, daha önce de böyle özel tasarlanmış elbiseler giydim ama bu çok etkiledi beni. Bembeyaz pamuklar içindeydim. Gelecekteki eş adayım beni pamuklara sarmış gibi hayal ettim" dedi. Simge Tertemiz, bembeyaz pamuk elbiseyi kendine çok yakıştırdığını belirterek, bu eserin mimarı modacı Yusuf Alp'e teşekkür etti.

FİNAL SAHNESİ MUHTEŞEMDİ

Tohumu, kozası ve lifi ile pamuğun beyaz öyküsünü yansıtan elbise izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.Moda tasarımcısı Yusuf Alp'in, yöre halkı için "beyaz bir masal" olan pamuğun, tohumdan tekstile uzanan efsanevi yolculuğundan esinlenerek hazırladığı elbise defilenin final sahnesinde Simge Tertemiz'in sunumuyla izleyenleri büyüledi. Adana'daki atölyesinde spor, abiye, gece kıyafeti ve gelinlik tasarımları ve kişiye özle dikimler yapan Moda tasarımcısı Yusuf Alp, Türkiye'nin genç girişimci sayılı modacıları arasında yer alıyor.

Kaynak: İHA