Manyas'ta korkutan görüntü

Manyas'ta korkutan görüntü

Manyas Gölü’ne dökülen su tahliye kanallarında toplu balık ölümleri görüldü

Balıkesir’in Manyas İlçesi Hamamlı Mahallesi’nde bulunan ve Manyas Gölü’ne dökülen su tahliye kanallarında toplu balık ölümleri görüldü. Kaymakam Mehmet Erdem’in talimatı üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince balık ölümlerinin nedeni araştırılmaya başlandı.

Manyas’ın Hamamlı Mahallesi yakınlarında su tahliye kanalının göle aktığı yaklaşık 3 kilometre boyunca görülen ve yörede ’Yastaç’ olarak adlandırılan balıkların toplu ölümü vatandaşları endişelendirdi.

manyas-ta-endiselendiren-gelisme-5113594.jpeg

Hamamlı Mahallesi’nde balıkçı Sebahattin Ersin, yıllardan bu yana balıkçılık yaptığını ve ilk kez bu mevsimde ManyasGölü’nden balıkların kaçarak su kanalına geldiklerini gördüğünü söyledi. Ersin, "Balıkların bir çoğu ölürken binlercesi can çekişiyor.

manyas-ta-endiselendiren-gelisme-5113592.jpeg

Acilen bu konuda gereken yapılsın istiyoruz.Balıklar niye gölden kaçsınlar. Çok anormal bir durum" dedi.Balık ölümleri üzerine Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem’in talimatıyla İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bir ekip oluşturularak balık ölümlerinin görüldüğü yerde inceleme başlattı.

manyas-ta-endiselendiren-gelisme-5113584.jpeg