Manyasta Su Baskını

Manyasta Su Baskını

BALIKESİR'in Manyas ilçesine bağlı Akçaova Mahallesi'nde gündüz başlayan yağış sonrası tahliye kanallarının tıkanmasının ardından su baskınları yaşandı.Manyas-Gönen karayolu kıyısındaki tahliye kanalları saz ve kuru otlar nedeniyle...

BALIKESİR'in Manyas ilçesine bağlı Akçaova Mahallesi'nde gündüz başlayan yağış sonrası tahliye kanallarının tıkanmasının ardından su baskınları yaşandı.

Manyas-Gönen karayolu kıyısındaki tahliye kanalları saz ve kuru otlar nedeniyle kapandı. Kanalın tıkanmasıyla yağmur suyu Manyas’ın Akçaova Mahallesi'ni bastı. Sel suyu mahalledeki bir çok ev ve işyerini su altında bırakırken yüzlerce dekar ayçiçeği ve mısır tarlası da su altında kaldı. Öğle saatlerinde başlayan ve yüksek bölgelerden gelen su baskınlarında çok sayıda tavuk ve küçükbaş hayvan da telef oldu.

Su baskını nedeniyle Gönen-Manyas karayolu bir süre ulaşıma kapandı. Mahallenin muhtarı Hayrettin Yıldız, "Aşırı bir yağmurla beraber bir anda mahallemizi suyun içinde bulduk. Bir metreyi bulan su, dışarıda bir çok eşya ve ne bulduysa sürükleyip götürdü. Tam bir felaketi yaşadık"dedi.

Olay üzerine Akçaova Mahallesine gelen Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, Belediye Başkanı Tancan Barçin ve İlçe Jandarma Komutanı Yzb.İsmet Kürşat Karademir çalışmalar hakkında bilgi aldı. Balıkesir Acil Afet Müdürlüğü ekipleri mahalleye giderek hasar tespit çalışması yaptı.

FOTOĞRAFLI