Maraş’lı Rockçı, 7 Yıl Aradan Sonra Yeniden Müzik Severlerle Buluştu

Maraş’lı Rockçı, 7 Yıl Aradan Sonra Yeniden Müzik Severlerle Buluştu

Kahramanmaraşlı Türk rock müziği sanatçısı Kemal Kutlu'nun 7 yıl önce yayınlanan "Derinden Bir Ses" isimli albümü yeniden müzikseverlerle buluştu.

Kahramanmaraşlı Türk rock müziği sanatçısı Kemal Kutlu'nun 7 yıl önce yayınlanan "Derinden Bir Ses" isimli albümü yeniden müzikseverlerle buluştu. Sesinin Barış Manço'ya benzerliği ile dikkatleri üzerine çeken Kutlu, müzik piyasasında kalıcı bir yer edinmek istiyor.

Tuna Müzik etiketiyle piyasa çıkan albümde Canım benim, Yalvardım Rabbime, Özledim Seni gibi eserlerin yanı sıra Barış Manço'nun anısına da bir parça seslendirildi. Kutlu'ya, albümünde Sanat Yönetmeni, Tiyatro ve Ses Sanatçısı Ayla Algın da destek verdi.

Lise yıllarında başladığı müzik hayatını 2008 yılında çıkarttığı albümle süsleyen ancak dağıtım firmasının albüm CD'lerini piyasaya sürmemesi nedeniyle beklediği ilgiyi elde edemeyen Kutlu, sanatın çileli bir yolculuk olduğunu söyledi.

'İSYANKAR, MUHALİF RUHUMUZ YENİDEN KABARDI'

Kendine daha çok Barış Manço, Cem Karaca ve Edip Akbayram gibi ünü sanatçıları örnek alan Kutlu, 7 yıl aradan sonra yeniden müzikseverlerin karşısına çıkış nedenin şöyle anlattı: "7 yıl aradan sonra yeni bir firmayla yeniden albüm basıldı, piyasaya çıktı. Çınar müzik aracılığıyla dağıtımı yapılacak. Sanat çileli bir yol, sabretmek gerekiyor. Ben ara vermiştim. Tekrara fikir değiştirdim, Rock'çı olduğumuz için isyankar, muhalif ruhumuz yeniden kabardı. Hidayet beye de yazdığım şarkı yeniden dönmemi sağladı. Allah önümüzü açtı aklımda hiç firma yoktu, teklif çıktı geldi. Sanatçı olduğumuzu yeniden anladık, firmalar bizden yüklü miktarda para alırdı, şimdi gittik firma bizden hiçbir talepte bulunmadı. Albüm yapmak büyük bütçe istiyor, 2008 yılında ben 60 bin lira harcadım."

'SANATÇILAR ÜZERİNDEN TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ YAPILIYOR'

Sanatçılar üzerinden toplum mühendisliği yapıldığını ifade eden Kutlu, günümüz sanat anlayışında popülizmin ön planda tutulduğunu kaydetti. Firmaların sanata değer vermediğini dile getiren Kutlu: "Albüm yapıyorsun yayımlatamıyorsun, firmalar isimsiz sanatçılara ilgi göstermiyor. Popülizm ön planda, popülizm sanatın düşmanı. Kim isim yapmışsa ilgi ona oluyor. Sanatçılar üzerinden toplum mühendisliği yapılıyor." diye konuştu.

Kutlu, geçtiğimiz aylarda medyaya darbe operasyonunda gözaltına alınan ve dizi senaryosu gerekçe gösterilerek tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca için "Yiğit Adam" isimli şarkı da bestelemişti.

Kaynak: CİHAN Haber Ajansı