Mardin ve Şırnak'ta kaldırıldı Silvan'da başladı

Mardin ve Şırnak'ta kaldırıldı Silvan'da başladı

Mardin ve Şırnak'taki sokağa çıkma yasakları kaldırılırken Silvan'da sokapa çıkma yasağı ilan edildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 Mart tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Diyarbakır'ın Silvan ilçesinin bazı mahallerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 MartTarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının bazı mahalleler haricinde kaldırıldığı duyuruldu. Diyarbakır Silvan ilçesinde ise,PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle ilçenin bazı mahallelerinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

OPERASYONLAR 3 HAZİRAN'DA SONA ERDİ

Nusaybin kaymakamlığı yaptığı açıklamada, "İlimiz Nusaybin İlçemizde Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından açılan çukurları, barikat ve bombalı tuzakları temizlemek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini tesis etmek üzere; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/c maddesi çerçevesinde,14 Mart 2016 günü saat 00.00'dan itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile başlayan Atmaca-7 Müşterek Özel Birlik Operasyonu 03 Haziran 2016 Cuma günü sona ermiştir.

ARAMA TARAMA FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

Atmaca-7 Müşterek Özel Birlik Operasyonu ile 495 Bölücü Terör Örgütü Mensubu etkisiz hale getirilmiş, 515 barikat açılmış, 53 çukur kapatılmış, 1226 EYP etkisiz hale getirilmiştir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile esenliğinin temin edilmesi amacıyla güvenlik kuvvetlerimizce El Yapımı Patlayıcılar ile ilgili arama tarama faaliyetlerine devam edilmekte olup 3 Haziran 2016 ile 13 Temmuz 2016 tarihleri arasında 197 EYP daha etkisiz hale getirilmiştir. Arama tarama faaliyetleri halen devam etmektedir.

19 TEMMUZ'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKIYOR

Atmaca-7 Müşterek Özel Birlik Operasyonu sonrasında vatandaşlarımızın can güvenliği ile ilgili hassasiyet dikkate alınarak kontrollü bir şekilde güvenli mahallelere girişler yapılmakta olup arama tarama çalışmalarının halen devam ettiği Abdulkadirpaşa, Fırat,Yenişehir, Dicle, Kışla ve Zeynel Abidin mahalleleri hariç olmak üzere sokağa çıkma yasağının 19 Temmuz 2016 Salı günü kaldırılması planlanmaktadır. Sokağa çıkma yasağının kaldırılma kararı ayrıca kamuoyu ile paylaşılacaktır.

NUSAYBİN HALKINA TEŞEKKÜR EDİLDİ

Nusaybin'de yaşayan vatandaşlarımızın gerek sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet ve sabır, gerekse sonraki süreçte kolluk kuvvetlerimize yaptıkları destekler için bir kez daha teşekkürlerimizi sunarız." denildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon başlatıldı. Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, operasyonda sivil vatandaşların zarar görmemesi için Silvan ilçesinin bazı mahallelerinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi

OPERASYON BÖLGESİ TEK TEK AÇIKLANDI

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, PKK'ya yönelik düzenlenecek operasyonda sivil vatandaşların zarar görmemesi için Silvan ilçesinin bazı mahallelerinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Silvan ilçesi Kazandağı bölgesindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla Kelovan Tepe - Hizin.Tepe - Medevir Tepe - Çatak Mah. - Çatakköprü Bucağı - Cevzala Tepe arasında kalan bölgede operasyon düzenlenecektir.

14 TEMMUZ 04.00'DA YASAK BAŞLIYOR

Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, belirtilen bölgelerde (Silvanİlçesine bağlı olan; Ormandışı, Babakaya, Çatak, Kayadere, Gürpınar, Arıköy, Taşpınar,Çiğdemli, Demirkuyu, Kazandağı, Bahçe, Eskiocak, Çatakköprü köyleri) sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 14 Temmuz 2016 Perşembe günü saat 04.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma ve bu bölgelere giriş çıkışlar yasaklanmıştır.

Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

İHA