MARDİN'DE AYDINLIĞIN HABERCİSİ KIZLAR LİSE OKUYOR PROJESİ-2 TANITILDI -YEŞİLLİ KAYMAKAMI SÜRÜCÜ: KIZLARIMIZIN ÖNÜNDEKİ EĞİTİM ENGELLERİNİ KALDIRIYORUZ

MARDİN'DE AYDINLIĞIN HABERCİSİ KIZLAR LİSE OKUYOR PROJESİ-2 TANITILDI     -YEŞİLLİ KAYMAKAMI SÜRÜCÜ: KIZLARIMIZIN ÖNÜNDEKİ EĞİTİM ENGELLERİNİ KALDIRIYORUZ

Mardin'in Yeşilli ilçesi Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "Aydınlığın Habercisi Kızlar Lise Okuyor - 2" projesinin tanıtımı yapıldı.

Mardin'in Yeşilli ilçesi Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "Aydınlığın Habercisi Kızlar Lise Okuyor - 2" projesinin tanıtımı yapıldı.

Yeşilli Cumhuriyet Lisesinde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Yeşilli Kaymakamı Ediz Sürücü, SODES kapsamında hazırladıkları, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Mardin Valiliği'nin desteklediği projeden 145 kız öğrenciye destek sağlanacağını söyledi.

Daha önce hazırladıkları projeden 120 kız öğrencinin yararlandığını ifade eden sürücü, şöyle dedi:

"Kızlarımızın önündeki eğitim engellerini kaldırıyoruz. Proje sayesinde ulaşım, maddi yetersizlik, okulun uzaklığı gibi nedenlerden dolayı köylerde lisenin olmaması gibi nedenlerle ailelerin kızlarını okula göndermemelerinin önündeki bütün engelleri kaldırmış olduk. Kızlarımız her gün rahatça okullarına gelmekte, yemeklerini yemektedirler. Bu projeyle eğitim hakkını kullanan kızlarımız inanıyorum ki, köy ve mahallerinde bütün kızlara ve ailelere örnek olacak ve her kızın okumasının yolunu açmış olacaklardır."

Toplantıya, Yeşilli Belediye Başkanı Enver Sağlam, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Özer Şenol, Emniyet Amiri Gürcan Yiğit, kurum yetkilileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.