MARDİN'DE KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

MARDİN'DE KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

Mardin'de düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışması"na 8 kadın çiftçi katıldı.

Mardin'de düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışması"na 8 kadın çiftçi katıldı.

Mardin İl Tarım Müdürlüğünde düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışması"na Merkez, Kızıltepe, Derik, Midyat, Nusaybin, Ömerli, Savur ve Yeşilli İlçelerinden 8 yarışmacı katıldı.

Tarım İl Müdürü Mehmet Şirin İmrak, yaptığı açılış konuşmasında, kırsal alanda Kadın Çiftçilere götürülen Eğitim-Yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek için her yıl Kadın çiftçiler arasında bilgi yarışmasının düzenlendiğini hatırlattı.

Tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, çiftçilerimizin birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacı düzenlenen yarışmaya il merkezi ve ilçelerden 8 yarışmacının katıldığını belirten İmrak, "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi çerçevesinde kadınlara mantarcılık, arıcılık, süt sığırcılığı, meyvecilik ve bağcılık konularında eğitim ve yayım hizmetleri verildi. Ayrıca kadın çiftçilerimize yönelik olarak ev ekonomisi, gıdaların çeşitli yöntemlerle muhafazası, çocuk gelişimi ve beslenme eğitimi projesi kapsamında çiftçi kursları, çiftçi toplantıları ile sergi ve teşvik müsabakaları da düzenlendi" dedi.

Yarışmada, birinciliği Derik ilçesinden Müzeyyen Ektiren, ikinciliği Nusaybin ilçesinden Emine Cebe ve üçüncülüğü de Ömerli ilçesinden Emine Erkek kazandı.

yarışmada dereceye giren kadın çiftçilere, çeşitli hediyeler verildi.

İl birincisi olan Ektiren'in 7 Nisan 2011 tarihinde Van'da düzenlenecek bölge finalinde Mardin'i temsil edeceği belirtildi.