Mardindeki elektrik kesintisi

Mardindeki elektrik kesintisi

Mardin Valisi Taşkesen: "Bıçak iki taraf içinde bir anlamda kemiğe dayanmış durumda. İnşallah kemiği kırmadan biz bu şeytanın bacağını kırarız"

MARDİN (AA) - Mardin Valisi Taşkesen Mardin'de yaşanan elektrik sorunları ile tarafların bir araya geldiği toplantıda yaptığı açıklamada, "Bıçak iki taraf içinde bir anlamda kemiğe dayanmış durumda. İnşallah kemiği kırmadan biz bu şeytanın bacağını kırarız" dedi.

Mardin'de yaşanan elektrik sorunu nedeniyle taraflar, Vali Taşkesen'in ara buluculuk yaptığı Valilik'teki toplantıda bir araya geldi.

Vali Taşkesen, yaptığı konuşmada, elektrik dağıtım hizmetinin özelleştirildiğini hatırlatarak, yaşanan elektrik kesintileri ve bununla bağlantılı gelişmeler konusunda kendilerinin ara bulucu olduğunu söyledi.

 Vatandaşların yıllardır devlet olarak her türlü hizmetle ilgiliyi valilik ve kaymakamlık olarak gördüklerini için kendilerine başvurduğunu anlatan Taşkesen şöyle dedi:

"Artık bu özel bir şirket arz talep meselesi. Biz sadece geleneksel rolümüz icabı hakemlik pozisyonumuz var. İnşallah uzun süren elektrik problemi bu toplantıyla bir neticeye ulaşır. Temennimiz dualarımız o yönde. Herkesin artık eteğindeki taşları bu vesileyle dökmesini istiyoruz. Buradan bir netice çıkmasını ümit ve temenni ediyoruz. Bıçak iki taraf içinde bir anlamda kemiğe dayanmış durumda. İnşallah kemiği kırmadan biz bu şeytanın bacağını kırarız. Burada anlaşmayı sağlarız en azından o yönde bir adım atarız. İlimiz için bölgemiz için hayırlı bir netice alırız."

Toplantı Taşkesen'in konuşmasının ardından basına kapalı devam etti. 

Valilik önünde bekleyen çiftçilerden Seydo Bozdemir, gazetecilere günde yaklaşık 9 saat elektriklerin kesildiğini ifade ederek elektriğin olduğu saatlerde ise dalgalanmaların yaşandığını ileri sürdü.

Kesintiler yüzünden tarlalarını sulayamadıklarını, bu yüzde ekinlerin kuruduğunu ve çok zor durumda kaldıklarını belirten Bozdemir, "24 saatte garanti 9 saat elektriğimizi kesiyorlar. Biz çok zor durumdayız. Canımızı yakmışlar" ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, AK Parti İl Başkanı İbrafim Fide,  Dicle EDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, TEİAŞ Batman Bölge Müdürü Süleyman İlhan, Mardin TEİAŞ Başmühendisi Hakan Altınsu, DEDAŞ Mardin İl Müdürü Tekin Türk, Ziraat Odası ve Ziraat mühendisleri başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bazı muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Öte yandan polis valilik etrafında güvenlik önlemleri aldı. Çiftçiler ve muhtarlar ise valilik önünde bekleyişi sürüyor.