Markete Molotofkokteyli Atan Sanıklara Hapis Cezası

Markete Molotofkokteyli Atan Sanıklara Hapis Cezası

Muş'ta, 2011 yılında bir markete molotofkoktelleriyle saldıran ve 6-7 Ekim'deki Kobani (Ayn El Arap) eylemlerine katılan 6 sanık, 15 ila 61 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı

MUŞ (AA) - Muş'ta bir markete molotofkokteyli atan, 6-7 Ekim 2014'deki Kobani eylemlerinde güvenlik güçlerine saldıran 6 sanığa, 15 ila 61 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Muş Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, haklarında yakalama kararı çıkarılan ve Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerince gözaltına alınan sanıklardan Okan Baykal, Barış Güvenç, Emrah Bozkurt ve Abdulmenav Bozkurt ile avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanıklar, Hasan Baran ve Mahsum Sap ise duruşmaya katılmadı.

Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanıkların atılı suçları işlediklerinin tespit edildiğini, ilgili sevk maddelerince cezalandırılmalarını talep etti.

Dosya üzerindeki incelemesini tamamlayan mahkeme heyeti, "Adam öldürmeye tam teşebbüs", "Ülkenin birliğini ve beraberliğini bozma", "İzinsiz patlayıcı madde bulundurma", "Görevli memura mukavemet", "2911 sayılı yasaya muhalefet" ve "yağma" suçlarından, Hasan Baran, Mahsum Sap ve Okan Baykal'ı 61 yıl 10'ar ay, Barış Güvenç ve Emrah Bozkurt'u 48'er yıl ve Abdulmenav Bozkurt'u da 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Soruşturma kapsamında hakkında arama kararı bulunan Agit Kanşiray'ın da 2014 yılında terör örgütü PKK'ya katıldığı, 2 ay önce de Türk Silahlı Kuvvetlerince Kandil'e düzenlenen operasyonlarda öldürüldüğü öğrenildi.

Etiketler Muş