Marmarabirlik Mudanya seçimlerinde Ali Yıldız fark attı

Marmarabirlik Mudanya seçimlerinde Ali Yıldız fark attı

Bursa'da Marmarabirlik'e bağlı 150 Sayılı Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'nin üç adaylı olağan genel kurulunda mevcut başkan Ali Yıldız en yakın rakibine üç kat fark atarak bin 788 oyla 4 yıllığına yeniden başkan seçildi. Mudanya...

Bursa'da Marmarabirlik'e bağlı 150 Sayılı Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'nin üç adaylı olağan genel kurulunda mevcut başkan Ali Yıldız en yakın rakibine üç kat fark atarak bin 788 oyla 4 yıllığına yeniden başkan seçildi.

Mudanya Demirhane mevkiindeki Kapalı Pazar Yeri'nde gerçekleşen kooperatifin olağan genel kuruluna oy kullanma hakkı olan 5 bin 440 ortaktan 2 bin 741'i katılım sağladı. Siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP İl Başkanı Zafer Yıldız, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve yönetimi ile bağlı kooperatif temsilcilerinin hazır bulunduğu kongrenin divan başkanlığını Hüseyin Çelik yaptı. Faaliyet ve denetim raporunun okunup ibrasından sonra yeni ana sözleşme gereği genel kurulun onayından geçirilmesi gereken gündem maddeleri katılımcıların oybirliğiyle kabul edildi. Yeni sözleşmeye uyum bakımından ortağın kooperatife ilk girişte taahhüt etmesi gereken asgari ürün miktarı 500 kilogram olarak belirlendi.

ORTAKLAR GÜVENLİK GÖREVLİLERİNE ZOR ANLAR YAŞATTI

Üç adaylı genel kurulda ilçede yaklaşık iki aydır seçim çalışmalarını sürdüren adaylar ortaklara konuşma yapmadan seçime gitti. Ortakların oy kullanmak için sabırsızlıkları Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ile özel güvenlik görevlilerinin zaman zaman zor anlar yaşattı. Katılımın yoğun olduğu 7 saat süren genel kurulda mavi liste ile yarışan mevcut başkan Ali Yıldız, en yakın rakibi sarı liste ile yarışan Dr. Murat Ünal'a üç kat fark atarak bin 788 oy ile yeniden başkan seçildi. Katılımcıların yüzde 66'sının oyunu alan Ali Yıldız'ın 4 yıllığına başkan seçildiği genel kurulda Dr. Murat Ünal 611 oy alırken, beyaz liste ile yarışan Av. Ecmel Haydar Yılanlı ise 259 oyda kaldı. Sandıktan 83 oy geçersiz çıktı.

ASA, YILDIZ'I ALNINDAN ÖPTÜ

Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Kooperatif Başkanı Ali Yıldız'ı, “Mudanya'nın böyle başarılı delikanlısı alnından öpülür” diyerek kutlayan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “Gözünüz ve gönlünüz arkanızda kalmasın. Bu emanet 4 yıl daha emin ellerde” dedi.

S.S 150 Sayılı Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Yıldız ise, Marmarabirlik'in kaderini belirleyecek bir kongrede ortakların kendilerine gösterdiği teveccühden dolayı teşekkür etti. 5 ilçe 76 köy 7 bin ortağa sahip olan kooperatifte yapılanlarla övünmekten ziyade durmadan mücadeleye devam edeceklerini belirten Yıldız, geçen yıl olan Başköy'de Mudanya'nın temsil yetkisi olan 59 delegenin bu yıl kazandırılan yeni ortaklar sayesinde 69'a çıkarılmış olmasının da Mudanya'nın gücünün göstergesi olduğunu söyledi. Ali Yıldız'ın yeni yönetiminde Hasan Ferik, Adnan Türkyılmaz, Tacettin Tarman, Bahri Bayrak ve Cüneyt Soylu yer alırken, Marmarabirlik Başkanvekili Şevket Karagöz, Saim Sakin, Sahip Keçici, Hikmet İlhan, Hamza Dikbıyık, Şadan Kopuzoğlu gibi 69 kişiden oluşan isimlerde birlik temsicilerine seçildi. CİHAN