Marmaris Yılbaşı İçin Işıl Işıl

Marmaris Yılbaşı İçin Işıl Işıl

MUĞLA'nın Marmaris İlçe Belediyesi yeni yıla sayılı günler kala kentin meydan ve caddelerini rengarenk ışıklarla donattı. Her şey dahil sistemiyle çalışan üç yıldız ve üzeri oteller yeni yıl için başlattıkları kampanyalarla şu an...

MUĞLA'nın Marmaris İlçe Belediyesi yeni yıla sayılı günler kala kentin meydan ve caddelerini rengarenk ışıklarla donattı. Her şey dahil sistemiyle çalışan üç yıldız ve üzeri oteller yeni yıl için başlattıkları kampanyalarla şu an için yüzde 30 doluluğa ulaştı. Doluluk oranının yüzde 80'e çıkmasının beklendiği açıklandı.

Ülkenin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te, eğlencesinin merkezi olması beklenen Ulusal Egemenlik Caddesi ve 19 Mayıs Gençlik Meydanı, belediye ekiplerince ışıklandırıldı. Meydana 10 metre uzunluğunda süslenmiş Çam ağacı konuldu. Işıklı figürlere Türkçe ve İngilizce yeni yıl mesajları eklendi. Mağaza vitrinleri yılbaşına özel süslendi, indirimler yapıldı. Vatandaşların, gün batımı sonrası ışıl ışıl olan ilçedeki süslemelerin çevresinde hatıra fotoğrafları çektirdiği görüldü.

DOLULUK YÜZDE 30'A ULAŞTI

Ülke genelinden ilçeye yılbaşı rezervasyonları da yapılmaya başladı. Her şey dahil sistemiyle çalışan üç ve üstü yıldıza sahip otellerde şu an için doluluk oranının yüzde 30'a ulaştığı belirtildi. İlçedeki otellerde 'yılbaşı balosu' dahil iki günlük konaklamanın kişi başı 80 ile 220 lira arasında değiştiği ifade edildi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, "Önceki yıllara göre rezervasyonlarda artış yaşanmakta. Şu anda otellerimizde yılbaşı programı için yüzde 30 doluluk mevcut. Genelde son dakika rezervasyonlar yaşandığı için son üç gün kala yüzde 80 doluluk olacağına inanıyorum. Bu rakamların artması sevindirici" dedi.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTIRILDI

Yılbaşı için emniyet güçleri de ilçede güvenlik tedbirlerini artırdı. İlçenin giriş ve çıkışlarında trafik ve asayiş ekipleri uygulama noktaları oluşturup kontroller sıklaştırıldı. İl merkezi ile çevre ilçelerinden gelecek desteklerle 100 çevik kuvvet ekibinin de aralarında bulunduğu 300 polisin yılbaşı akşamı için ilçede görev yapacağı belirtildi. Maliye, Sağlık Grup Başkanlığı ve Tarım Müdürlüğü ekiplerinin de ilçede denetimlere başladığı öğrenildi.

FOTOĞRAF