Marmariste Dünya Barış Günü Diskoda Kutlandı

Marmariste Dünya Barış Günü Diskoda Kutlandı

- MUĞLA'da Marmaris İlçesi Filarmoni Derneği 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü diskoda kutladı.Marmaris Filarmoni Derneği üyesi bir grup sanatçı, '1 Eylül Dünya Barış Günü'nü saat 22.00'de diskoda rock and roll ile blues müziğinin karışımı...

- MUĞLA'da Marmaris İlçesi Filarmoni Derneği 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü diskoda kutladı.


Marmaris Filarmoni Derneği üyesi bir grup sanatçı, '1 Eylül Dünya Barış Günü'nü saat 22.00'de diskoda rock and roll ile blues müziğinin karışımı olan blues rock şarkıları çalarak kutladı. Yerel sanatçılar, vatandaşlar yanı sıra çok sayıda İngiliz, Alman, İtalyan, Yunan ve Rus uyruklu yabancılar etkinliğe katıldı.


Kutlamada ilk olarak Yazar Ataol Behramoğlu tarafından Türkçeye çevrilen Uluslararası birçok ödül kazanan Yunanlı şair Yannis Ritsos'un 'Barış' isimli "çocuğun gördüğü düştür barış. Ananın gördüğü düştür barış. Ağaçlar altında söylenen sevda sözleridir barış“ şiirini okundu. Marmaris Filarmoni Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Altınöz yaptığı açıklamada, "1 Eylül 1939 tarihinde Nazi Alman orduları Polonya'ya saldırarak 20. yüzyılın en kanlı savaşını 71 yıl önce bugün başlatmıştı. Milyonlarca insanın ölümüne ve sakat kalmasına neden olan bu savaşın başlangıç günü olarak kabul edilen 1 Eylül ülkemizde Dünya Barış Günü olarak kutlanmaktadır. Ortalama bir insan ömrü kadar önce dünyanın efendileri dünyanın sorunlarını, bombalar, silahlar ve ordularla çözeceklerine inanıyor ve halklarını buna ikna edebiliyorlardı. Yerküreyi alt ve üst kimliklere bölüp birbirleriyle çarptılar. Eşitliğin ucunda insanlığı 72 milyon ölü ve sonsuza kadar hesabı sorulacak büyük ayıplar bekliyordu. Bu yüzden 1 Eylül'ü en fazla sivilin kaybedildiği bir savaşın başladığı günün yıldönümünde bir kez daha hatırlıyor; haklı, haksız ihtiraslarının peşinde sürüklenen insanlığı vicdanlarını dinlemeye çağıran bir barış ortamı doğmasını ümit ediyoruz" dedi.


Konuşma sonrası herkese zeytin dalı dağıtılan etkinlik katılımcıların barış dilekleriyle son buldu.


FOTOĞRAF