Marmariste Yangın Ve Kurtarma Tatbikatı

Marmariste Yangın Ve Kurtarma Tatbikatı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, İl Sağlık Müdürlüğü önderliğinde 17 kurum ve kuruluşun katılımıyla bir tatbikat gerçekleştirildi.Muğla İl Sağlık Müdürlüğü önderliğinde ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Afet ve Acil Durum Yönetimi...

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, İl Sağlık Müdürlüğü önderliğinde 17 kurum ve kuruluşun katılımıyla bir tatbikat gerçekleştirildi.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü önderliğinde ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) da aralarında bulunduğu 17 farklı kurum ve kuruluştan yaklaşık 170 personelin katıldığı tatbikat bugün Marmaris Liman İşletmeleri'nin iskelesinde demirli bulunan bir teknede yapıldı. Tatbikatla ilgili bilgi veren Dr. Cihan Tekin, şöyle dedi:

"Özellikle deprem kuşağında bulunan turizm ili olan Muğla'da bu tür tatbikatlar çok büyük önem taşıyor. Bugün gerçekleşen tatbikatın ana amacı, herhangi bir afet ya da kaza sonrasında olay yerine gelerek müdehale edebilecek tüm kurum ve kuruluşlarla ortak hareket ederek koordinasyonu sağlamak. Senaryo gereği bir İngiliz botunun makine dairesinde yangın çıkacak. Oluşan durum sonrası limana yanaşan tekneye ekipler müdehale edecekler."

Saat 11.00'de başlayan tatbikat kapsamında, senaryo gereği patlama olan bot sahile yanaştırıldı ve liman itfaiyesi ile sahil güvenlik ekipleri bota müdahale etti. Ayakta tedavi olabilecek yaralılar tahliye edilirken, ilk ulaşan sağlık ekipleri yaralıları ambulanslarla hastanelere sevk etti. Başarıyla son bulan tatbikat ardından senaryo uyarınca 22 kişi ağır yaralı olarak 'Kırmızı' kodla, 11 kişi 2'nci derece yaralı olarak 'Sarı' kodla, 20 kişi hafif yaralı olarak 'Yeşil' kodla kurtarılırken, 7 kişi olay yerinde hayatını kaybetti.

FOTOĞRAFLI

MARMARİS'TE YANGIN VE KURTARMA TATBİKATI

MARMARİS'TE YANGIN VE KURTARMA TATBİKATI

MARMARİS'TE YANGIN VE KURTARMA TATBİKATI