Mavi Bisiklet Filmi İçin Oyuncu Seçmeleri Başlıyor

Mavi Bisiklet Filmi İçin Oyuncu Seçmeleri Başlıyor

Ocak ayında Konya’nın Akşehir ilçesinde çekimlerine başlanacak olan “Mavi Bisiklet” isimli sinema filminin Akşehirli Yönetmeni Ümit Köreken ve ekibi oyuncu seçmeleri için ilçeye geldi.

- Ocak ayında Konya’nın Akşehir ilçesinde çekimlerine başlanacak olan “Mavi Bisiklet” isimli sinema filminin Akşehirli Yönetmeni Ümit Köreken ve ekibi oyuncu seçmeleri için ilçeye geldi.

Tamamı Akşehir’de çekilecek olan sinema filmi için oyuncu seçimleri 1-2 Kasım 2014 tarihleri arasında Yeni Belediye Sarayı 4. katta bulunan büroda yapılacak. Çekilecek sinema filmi hakkında bilgi vermek amacıyla Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel’i ziyaret eden Yönetmen Ümit Köreken, “Çekimlerini Akşehir merkez ve çevre mahallelerinde yapacağımız. Mavi Bisiklet isimli sinema filmimiz için 9-15 yaş arası çocuk ve genç oyuncu ile 18 yaş üzeri yetişkin kadın-erkek figürasyon için Akşehir ve çevresinde oyuncu seçmeleri yapacağız. Yeni Belediye Sarayı 4. kattaki büroda yapacağımız seçmeler için 9-15 yaş arasındaki çocuk ve gençlerimizi 1-2 Kasım 2014 tarihlerinde 10.00-16.00 saatleri arasında, 18 yaş üzeri yetişkin figürasyon seçimleri için de yine 1-2 Kasım 2014 tarihlerinde 17.00 -20.00 saatleri arasında seçmelerimize bekliyoruz” dedi.

9-15 yaş arası seçmelere katılacak olan çocuk ve gençlerin mutlaka velileri ile başvurması gerektiğinin altını çizen Yönetmen Köreken, seçmelerin ardından seçilen kişilere yaklaşık 3-4 hafta eğitim verileceğini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli olarak çekilecek Mavi Bisiklet sinema filminin çekimlerine 2015 Ocak ayı sonuna doğru başlanacağı öğrenildi. Yönetmen Ümit Köreken, bu yıl gerçekleştirilen Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında Akşehir Belediyesi ile ortak bir film atölyesi çalışması gerçekleştirdiklerine değinerek, “Bu çalışmada çok başarılı sonuçlar aldık. Bu çalışmanın gerçekleşmesinde bizlerden desteğini esirgemeyen başta Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya Bey olmak üzere tüm ekibine bir kez daha teşekkür ediyor, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çekeceğimiz Mavi Bisiklet filmi projemiz için Akşehir’in tüm kurum ve kuruluşlarının desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.