MEB, öğretmen kontenjanlarını açıkladı

MEB, öğretmen kontenjanlarını açıkladı
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı, atamaların hangi branşlara yapıldığı listeyi açıkladı.

Binlerce öğretmen adayının beklediği kontenjan ve taban puanlar açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı 15 bin kontenjanından en fazla alımı İngilizce öğretmenliğine verdi. İşte 15 bin öğretmen kadrosuna atama yapılacak alanlar ile başvuruya esas olacak taban puan ve kontenjan listesi…

2015 MEB öğretmen atamaları boş kontenjanları açıklandı! Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24 Kasım’da yaptığı açıklamada Ocak ayında 15 bin öğretmen atamasının yapılacağı müjdesini vermişti. 15 bin öğretmenin yapılacağı atama tarihi belli oldu: 6 Şubat

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu kişisel Twitter hesabında atamalara ilişkin tarih verdi. Aydoğdu, mesajında “Arkadaşlar, kontenjanlarla ilgili söyleyeceğim şu: Yönetmelik çıkar çıkmaz açıklayacağız. Bir aksilik olmazsa salı ya da çarşamba netleşir” ifadelerini kullandı.

MEB TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI AÇIKLADI

Bakanlığın, www.meb.gov.tr internet sitesinden açıklanan listeye göre en fazla kadro alımı bin 423 ile İngilizce öğretmenliğine yapılacak. İngilizce'yi bin 135'le sınıf öğretmenliği izlerken, bin 43 İlköğretim matematik öğretmenliği ve bin 33 din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni alımı yapılacak.

Başvurular 29 Ocak - 4 Şubat 2015 tarihleri arasında alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2015 Yılı Şubat Dönemi Öğretmenlik İçin Başvuru Ve Atama Duyurusu yaptı. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, ataması yapılacak öğretmen kontenjanları belirlendi. Buna göre, en fazla öğretmen alımı yapılacak branş, bin 43 kontenjanla İngilizce öğretmenliği olacak.

Çince, bahçecilik, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri, denizcilik/su ürünleri, gemi yapımı/gemi ressamlığı, Gemi Yapımı/Çelik Gemi Yapımı, Gemi Yapımı/Gemi Tesisatı, Gemi Yapımı/Tekne ve Yat Yapımı, Grafik ve Fotoğraf/Fotoğraf, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetler, Harita-Tapu-Kadastro/Harita-Tapu-Kadastro Hukuk, Harita-Tapu-Kadastro/Harita-Tapu-Kadastro Tekniği, Hayvan Sağlığı, Hayvan Yetiştiriciliği, İnşaat Tek./Yapı Dekorasyon, İnşaat Tek./Yapı Tasarımı, Laboratuvar Hizmetleri, Ray.Sis.Tek./Ray.Sis.Elektrik-Elektronik öğretmenliği alanlarına ise birer kontenjan verildi.
MEB tarafından, Yaşayan Diller ve Lehçeler (Kurmançi) alanına 7 ve Yaşayan Diller ve Lehçeler (Zazaki) alanında 2 öğretmen kontenjanı ayrıldı.

27626780.jpg

27626781.jpg